First Stop

Berga, Política

Amenacen els militants del PSC a Berga amb una pintada a la seu del partit: “Ho pagareu car”

Amenacen els militants del PSC a Berga amb una pintada a la seu del partit: “Ho pagareu car”

El local del PSC a Berga s’ha despertat aquest divendres al matí amb una pintada que titlla el partit de “feixista” i amenaça els militants: “Ho pagareu car”. Els socialistes han denunciat l’acció a través de les xarxes socials, on han lamentat que “l’odi segueix fent més mal a qui el pateix”.

Hores més tard, en declaracions a l’Aquí Berguedà, el primer secretari del PSC al Berguedà, Joan Torra, ha lamentat el que ell considera una “bretolada feta per extremistes”. Segons Torra, aquest perfil de persones són “gent fanàtica i exaltada” que són a tots dos extrems: “Tant a l’extrema dreta com a l’extrema esquerra”.

Per tot plegat, els socialistes, tal com fan en qualsevol acte vandàlic, han acordat denunciar l’acció a la Fiscalia. “No podem quedar callats, la gent s’ha de comportar amb civisme i respectant les ideologies”, ha dit Torra. En aquest sentit, el secretari socialista ha assegurat que els catalans “ens omplim la boca de democràcia però no som capaços d’interpretar i respectar la gent que no pensa com nosaltres”. “Aquests atacs demostren que hi ha gent de nivell polític baix que no està a l’alçada de les circumstàncies”, ha lamentat.

Les reaccions d’altres formacions no s’han fet esperar. Esquerra Berga ha condemnat “profundament” l’acció a través del seu compte de Twitter.

Puigdemont n’és el detonant, segons Torra

El secretari socialista també ha recalcat que el seu partit “no és feixista” i ha assegurat que és “l’únic partit que ha fet tot el que ha estat en les seves mans” per resoldre el problema polític del país. En aquesta línia, Torra ha exalçat la figura de Miquel Iceta en un espai polític que anomena “la defensa moderada”. En canvi, el polític berguedà ha carregat contra Carles Puigdemont, a qui ha assenyalat com la persona que “ho ha embolicat tot amb les seves decisions”.

Carles Puigdemont fiscalia Joan Torra Miquel Iceta pintades PSC PSC Berga

Comentaris