Mor el berguedà Pòlit Miró, artífex musical del Cap d’Any Patumaire i fundador de l’escola Soterrats

El berguedà Pòlit Miró, de 57 anys, ha mort el matí d’aquest dilluns, 20 de novembre, després d’anys lluitant contra una malaltia que, entre d’altres coses, va obligar-lo a tancar un dels seus grans projectes: l’escola de música Soterrats.

Miró ha dedicat tota la vida a la música. De ben jove va formar diversos grups amb amics i, al cap d’uns anys, començaria a treure treballs dedicats al seu tema preferit: la Patum. El compositor berguedà ha publicat fins a tres treballs basats en versions de les músiques de Patum: Intum (1998), De Patum a Patum (2007) i Extum (2009). A banda, és el compositor del Cap d’Any Patumaire, una celebració on sempre ha estat molt implicat.

En els darrers anys de vida, Miró ha dedicat hores i esforços a Soterrats, una escola que, segons explicava ell mateix en una entrevista a aquest diari fa uns mesos, va fundar perquè creia que hi havia “una altra manera d’entendre la música”. L’escola va obrir l’octubre del 2003 i va formar músics fins el desembre passat, és a dir, durant més de 13 anys.

Més d’un centenar d’alumnes es van nodrir de la formació musical que va impartir Pòlit Miró a Soterrats durant els seus anys d’activitat. Miró, satisfet, reconeixia en el moment del tancament que la seva escola va despertar en molts joves “el músic que tots portem dins”.

La sala de vetlles de la funerària Ferran, a Berga, estarà oberta fins dimarts a la 1 del migdia. El funeral serà dimecres, a les 4 de la tarda, al cementiri de la capital berguedana.