Soterrats tanca després de 13 anys com una alternativa per aprendre música a Berga

Soterrats Tallers abaixa persianes després de més d’una dècada sent una opció per a persones de Berga i rodalies amb inquietuds musicals. El seu impulsor, Pòlit Miró, ha anunciat aquest cap de setmana l’adéu de l’escola per problemes de salut i ha recordat que la idea va néixer fa 13 anys perquè va creure que “hi havia una altra manera d’entendre la música“.

Soterrats va veure la llum el 3 d’octubre del 2003 i, des de llavors, més d’un centenar d’alumnes s’han nodrit de la formació musical que s’hi ha impartit. Miró ha explicat en declaracions a l’AquíBerguedà.cat que el projecte ha servit com a “impuls per a nous grups de música de la ciutat”. Segons ha dit, Soterrats ha permès la fundació de conjunts de diversos estils musicals com per exemple el jazz o l’ska. En definitiva, ha assegurat que la seva escola “ha despertat el músic que tots portem dins” i, això, ha dit, “m’omple de satisfacció”.

Finalment, Miró ha volgut donar les gràcies a totes les persones que han fet possible que Soterrats hagi perviscut durant 13 anys i, especialment, a tots els alumnes que s’han decantat per aprendre música a la seva escola. A més, també ha volgut agraïr totes les mostres de suport que ha rebut des que ahir va fer pública la decisió.