Lluís Vall: “El resultat de l’independentisme demostra que l’1 d’octubre segueix el seu camí”

Lluís Vall, número 50 de la llista de Junts per Catalunya a la circumscripció de Barcelona, ha celebrat aquest dijous a la nit a Berga la victòria aclaparadora del seu partit a les eleccions del 21-B al Berguedà. Malgrat que a nivell català, la força més votada ha estat Ciutadans, la llista encapçalada per Carles Puigdemont ha obtingut un triomf incontestable al Berguedà, on ha guanyat en 29 dels 31 municipis i s’ha endut més del 42% dels vots enmig d’una participació històrica.

Els simpatitzants berguedans de Junts per Catalunya han viscut el desenllaç de la jornada electoral des de la seu del PDeCAT a Berga. Allà, Vall ha assegurat en declaracions a l’Aquí Berguedà “la clau” de l’èxit del partit i del sorpasso que ha fet s’ha d’atribuir a “l’estratègia de campanya” i el fet de “no haver caigut en cap provocació, ni del bloc del 155 ni dels altres partits sobiranistes”. En aquest sentit, el també regidor de Gironella ha celebrat l’encert de centrar la campanya en “demostrar que l’1 d’octubre segueix el seu camí“.

Malgrat tot, Lluís Vall ha reiterat que l’independentisme ha comès “un error” al no presentar-se als comicis en una llista única, una idea que, ha recordat, Carles Puigdemont “ha defensat sempre”. Vall creu que si la llista única hagués concorregut a les eleccions l’independentisme hauria obtingut “una majoria molt més àmplia i no tan justa”. “Acabarem fent un govern que no guanya les eleccions”, ha lamentat.

Pel que fa a la victòria en vots i escons de Ciutadans (C’s), el polític gironellenc ha assegurat que la pujada és la conseqüència dels “vots prestants”, és a dir, “votants que, per no veure perillar la unió de Catalunya i Espanya, voten aquesta força per impedir que l’independentisme guanyi”. Per això, Vall ha afirmat que el bloc independentista començarà a “fer pedagogia als feus de Ciutadans” per tal d’explicar als votants que “les polítiques de C’s també perjudiquen els unionistes”.

D’altra banda, sobre el resultat al Berguedà, el representant comarcal de JuntsXCat ha admès que no s’ho esperava. “No les tenia totes: sabia que Ciutadans era ferma candidata a guanyar en vots però em preocupava encara més que les enquestes ens col·loquessin tan lluny d’ERC“, relata. En aquest sentit, Vall ha explicat que Junts per Catalunya sabia que les enquestes “no eren vàlides”, però el resultat comarcal l’ha sorprès “molt gratament”.

 

X