La lectura dels discursos dels Reis a Berga es trasllada a les escales de l’església de Sant Pere

Els discursos a Berga dels tres Reis d’Orient seran a les escales de l’església de Santa Eulàlia, a la plaça de Sant Pere, en lloc del balcó de l’Ajuntament. La grua que des de fa mesos està instal·lada just davant del consistori per les obres a la teulada consistorial ocupa bona part de la plaça i, per això, l’Ajuntament ha decidit traslladar excepcionalment la lectura dels discursos de Ses Majestats.

A banda, tal com ja va passar l’any passat, un grup de xanquers dinamitzarà l’inici de la rua per la ciutat mentre els reis  saluden els berguedans i reparteixen caramels als infants. En total, segons ha comunicat l’Ajuntament, es distribuiran 1.000 quilos de caramels sense gluten i 87 quilos de carbó de sucre. A més, s’ha renovat el vestuari d’una part dels patges i de diversos elements tèxtils de les carrosses.

L’entrega de cartes als patges reials, per Sant Esteve

Segons les darreres noticies rebudes des d’Orient, l’arribada dels patges reials a la ciutat de Berga està prevista pel proper dimarts, 26 de desembre, dia de Sant Esteve. La comitiva formada pels assistents dels Reis Mags iniciarà el seu recorregut al monument de La Patum, situat al capdavall del passeig de la Pau, a 2/4 d’11 del matí. A continuació, els vehicles es dirigiran cap a la plaça de la Creu, on es distribuiran per atendre les visites dels infants berguedans.

En aquesta ocasió, els punts establerts per a l’entrega de les cartes són: la Sala Casino, l’Hotel d’Entitats (antic Centre Cívic) i el Pavelló de Suècia. Aquest any, però, l’organització de la recollida ha decidit prescindir de la sala de sessions de l’Ajuntament durant la rebuda de patges i reis. El motiu? L’ocupació de la grua a la plaça de Sant Pere. Els nens i nenes podran donar les cartes als patges reials fins a 2/4 de 2 del migdia i rebran un obsequi sorpresa per part dels ajudants reials.

La cavalcada del dia 5, a partir de 2/4 de 6 de la tarda

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Berga el divendres, 5 de gener. Abans de recórrer la ciutat damunt de les seves carrosses visitaran els usuaris dels centres de dia Cim d’Estela i l’Onada de Berga i després passaran per la residència Nostra Senyora de Queralt (les Germanetes).

A 2/4 de 6 de la tarda s’iniciarà la cavalcada a la plaça de Gernika, encapçalada per l’habitual estel lluminós que guiarà la rua pel carrer Pere II, el carrer Mestre de Pedret, el carrer Salvador Espriu, el passeig de la Rasa dels Molins, el carrer Pere III, la carretera de Sant Fruitós, el carrer del Roser i la plaça de la Creu. En aquest punt, els tres reis recorreran a peu el carrer Major fins arribar a la plaça de Sant Pere.

Allà, els Ses Majestats i els patges adoraran el pessebre de la Berruga i després aniran cap a l’església de Santa Eulàlia per adreçar unes paraules als infants, mares, pares i avis concentrats a la plaça de Sant Pere, on l’alcaldessa els entregarà la clau de la ciutat per a què puguin accedir a les llars berguedanes i deixar els regals corresponents.

L’endemà, dia 6 de gener, els Reis Mags visitaran la residència i l’Hospital de Sant Bernabé abans d’iniciar el seu retorn cap a l’Orient. Serà a les 11 del matí i a les 12 del migdia, respectivament. La cavalcada compta amb la col·laboració de les entitats berguedanes La Bauma dels Encantats, la Penya Boletaire i el Grup Colònies a Borredà. A més, la Banda i la JoveBanda de l’Escola Municipal de Música de Berga s’encarregaran de realitzar l’acompanyament musical durant els actes d’arribada dels patges i la cavalcada de reis.

X