La música tanca l’any de l’explosió cultural del monestir de Sant Llorenç

La música tancarà l’any al monestir de Sant Llorenç, de Guardiola de Berguedà. Un concert de l’Orquestra de Corda i la Coral de l’Escola de Música de Berga (EMMBerga), i un altre, de l’Orquestra de l’Escola de Música de Puig-reig, el Cor Veus Fusion i el Cor Kanticum, seran els darrers actes que acollirà l’espai en un 2017 que ha estat la seva explosió cultural.

Els dos concerts s’emmarquen en la iniciativa Pacem In Terris: Concerts de Nadal dels Pirineus. El primer serà aquest dissabte, dia 23 de desembre, a partir de 2/4 de 6 de la tarda, i el protagonitzaran alumnes de l’Escola de Música de Berga i el Conservatori dels Pirineus. Mentre que el segon se celebrarà l’últim dissabte de l’any, el 30 de desembre, a la mateixa hora (17.30h), i anirà a càrrec de l’Escola Municipal de Puig-reig.

Toni Puig, president de Civitas Cultura, principal gestora de l’activitat cultural al monestir, va explicar en la roda de premsa de presentació dels concerts que la col·laboració amb l’EMMBerga no és nova: en els primers mesos com a dinamitzadors del monestir, Civitas ja va arribar a acord amb el director de l’escola, Xavi Llobet, per realitzar-hi concerts que, segons diu Puig, “van superar totes les expectatives i van omplir l’espai”.

En el cas de l’Escola de Música de Puig-reig (EMMPuig-reig), serà la primera vegada que alguns dels seus alumnes acosten la música al monestir. Per aquest motiu, el president de Civitas va celebrar aquest “nou llaç” i confia que en els propers anys els concerts de l’escola al monestir es vagin repetint.

Des de l’Ajuntament de Guardiola, l’alcalde, Josep Lara, va anunciar que a partir de l’any vinent el monestir comptaria amb calefacció, la qual cosa donarà la possibilitat als seus gestors d’allargar la programació cultural fins els mesos d’hivern. La Diputació de Barcelona assumirà el cost de la instal·lació. Sigui com sigui, aquest any milers de persones han passat pel monestir gràcies a la seva programació estable, amb 73 espectacles, 10 exposicions i 15 tallers repartits entre els tres festivals estacionals que s’hi han celebrat.

Ara, però, acaba el conveni entre Civitas i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà per tal que l’entitat en sigui la dinamitzadora cultural. Malgrat tot, uns i altres han mostrat la seva predisposició a renovar l’acord, de manera que, si no hi ha sorpreses, Toni Puig i el seu equip continuaran el seu projecte de dinamització del monestir a partir de la propera primavera.

X