Sant Jaume de Frontanyà ja no és el poble més petit de Catalunya: ara és Gisclareny

Gisclareny
Gisclareny

Durant anys, Sant Jaume de Frontanyà ha ostentat el títol del poble més petit de Catalunya en nombre d’habitants. Això li ha donat un ressò nacional, s’ha convertit en un atractiu turístic i hi han passat coses extraordinàries, com quan s’hi va celebrar l’entrada en vigor del nou Estatut d’autonomia de Catalunya, el 2006.

Però el regnat s’ha acabat. Aquest 2017 Sant Jaume ha perdut la categoria, segons les noves dades del padró municipal, que acaba de publicar l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Respecte al 2016, ha guanyat tres habitants: ara són 30 persones. En canvi, el que fins ara era el segon municipi menys poblat de Catalunya, Gisclareny, ha perdut dos habitants, i es queda amb 27. D’aquesta manera, l’honor del municipi més petit del país es queda al Berguedà, però se’n va a la serra del Cadí.

Sant Jaume de Frontanyà va arribar a tenir 19 habitants, l’any 2011, segons l’Idescat, però s’ha anat recuperant en els últims anys. En canvi, Gisclareny ha anat baixant, i ja fa cinc anys que es troba per sota dels 30 habitants.

I el tercer municipi menys poblat de Catalunya també és al Berguedà: Fígols, amb 42 habitants, se situa en el tercer lloc, empatat amb la Febró, al Baix Camp.

Evolució de la població de Gisclareny

Evolució de la població de Sant Jaume de Frontanyà

Foto: Wondersalmon