El primer premi de la Grossa de Cap d’Any deixa 8 milions d’euros als Pastorets de l’Ametlla de Merola

La Grossa de Cap d’Any dona 8 milions d’euros als Pastorets de l’Ametlla de Merola. L’entitat va comprar 40 talonaris (1.000 butlletes) del número 56.785, que s’ha venut a Camprodà i a Vilassar de Mar. Cadascuna d’aquestes butlletes està valorada en 8.000 euros.

Tant bon punt s’ha conegut la notícia, els membres de l’entitat s’han desplaçat al teatre de l’Ametlla per celebrar el premi. A hores d’ara, encara no s’ha fet el recompte de quants diners aniran a parar a l’entitat i quants són per als compradors de cada butlleta. El que ha deixat clar Marc Fité, en declaracions a l’Aquí Berguedà, és que tots els euros que caiguin a l’entitat es destinaran a omplir de butaques la platea del teatre.

Fité, emocionat, ha reiterat que “una vegada més” els Pastorets s’hauran de pagar una obra d’envergadura per “tenir unes instal·lacions dignes”, d’acord amb la Creu de Sant Jordi que van rebre l’any 2007. L’Associació Cultural l’Esplai fa anys que lluita per acabar amb la platea de cadires de plàstic amb la qual han de conviure els Pastorets. L’associació ha rebut tota mena de negatives i gerros d’aigua freda en subvencions que permetessin acabar amb aquesta precarietat. Sense anar més lluny, aquest 2017 la seva candidatura ha estat desestimada pels ajuts FEDER que ha atorgat la Generalitat.

teatre-ametlla

L’any 2007 els Pastorets de l’Ametlla de Merola van ser els primers de Catalunya en rebre una Creu de Sant Jordi, la distinció que la Generalitat atorga a les persones o entitats que defensen la identitat i la cultura catalana. Malgrat tot, el Teatre Esplai, l’escenari que cada any acull la funció, no està, ni de bon tros, a l’alçada del reconeixement que l’obra va rebre fa deu anys. L’Associació Cultural Esplai fa més d’una dècada que exigeix la finalització d’unes obres que van quedar a mitges. Ara, la sort els ha escoltat i, finalment, ho podran fer.