Diverses entitats socials i el Consell Comarcal sumen esforços i creen la Fundació Social del Berguedà

Neix la Fundació Social del Berguedà. L’entitat, impulsada pel Consell Comarcal del Berguedà, agrupa associacions com la Fundació Privada Horitzó del Berguedà, Salut Mental Associació de Familiars i Amics (Berguedà), ActivaMent Catalunya, l’Associació Pro-Disminuïts Psíquics del Berguedà, Càritas Parroquial de Berga i la La Fundació Privada Tutelar del Berguedà.

La Fundació Social tindrà l’objectiu de promoure la inserció laboral entre les persones amb dificultats especials per trobar feina, centrant-se especialment amb les que pateixen malalties mentals o diversitat funcional. A la vegada,  l’entitat ha d’ajudar a coordinar i vertebrar ens públics i entitats del tercer sector per aprofitar totes les iniciatives que s’han dut a terme en els darrers anys a nivell tècnic. Aquesta última línia de treball es pot esprémer de diferents maneres, ja sigui a través de les diferents taules del programa Berguedà en Xarxa, creant una empresa d’inserció pública o bé potenciant les línies i activitats de les entitats del tercer sector implicades en la fundació.

Aquest dimecres s’ha decidit com funcionarà la fundació d’ara en endavant. D’entrada, a mitjans de gener hi haurà les primeres reunions. A més, de cara a principis del 2018 es preveu la incorporació de noves entitats que ja han manifestat el seu interès en formar part d’aquesta iniciativa. A banda, la Fundació també compta amb quatre vocals que donaran veu i vot als ajuntaments en les reunions. De moment, aquests quatre vocals són representants dels ajuntaments de Berga, Avià, Borredà i Casserres, però aniran rotant per tal que el màxim nombre de municipis puguin ser presents a les trobades.

X