Berga il·luminarà l’accés a la zona ampliada de l’hospital i hi farà noves places d’aparcament

Nou enllumenat, senyalització viària i places d’aparcament de zona blava. Amb aquests tres objectius, l’Ajuntament de Berga comença la setmana vinent les obres d’adequació del vial d’accés a la part ampliada de l’Hospital Sant Bernabé. El nou carrer, que es preveu inaugurar el febrer, ha estat fora d’ús durant 8 anys després que les actuacions que aquest febrer s’enllestiran quedessin a mig fer l’any 2010.

D’entrada, les obres d’adequació de la zona contemplen acostar-hi l’electricitat per poder fer funcionar els 11 fanals de llum led de baix consum que s’hi instal·laran. També s’habilitaran 42 places d’estacionament distribuïdes en dues fileres, situades a cada voral esquerra de la calçada. L’espai serà de zona blava i tarifa reduïda, tal com el pàrquing superior del centre sanitari. Això permetrà als usuaris estacionar els seus vehicles a la zona durant tot el dia per 1 euro, sense límit de temps.

D’altra banda, també es realitzaran tasques de pintura vial per senyalitzar tant el nou vial com les noves zones d’aparcament i es repintarà la rotonda d’accés a l’equipament sanitari per reforçar la seguretat dels vianants que transiten per aquest tram, a tocar de la gasolinera.

Els treballs relacionats amb l’enllumenat seran executats per l’empresa Elecnor S.A., mentre que l’empresa Tràfic i Serveis s’encarregarà de la instal·lació de la senyalització vertical i de la pintura vial.

Les obres d’adequació del vial d’accés a l’hospital tenen un cost aproximat de 9.000€ i es finançaran amb fons propis de l’empresa municipal BRG Serveis, que també realitzarà la direcció i gestió facultativa dels treballs.

vial-hospital-berga-2

X