Les pujades del 2018 consoliden els peatges del túnel del Cadí i Manresa com els més cars del país

30 anys del túnel del Cadí. Imatge del peatge del Túnel del Cadí per la nit. Foto cedida per: Túnels Barcelona i Cadí

El túnel del Cadí té un cost d’11,82 euros des de l’1 de gener d’aquest 2018. El preu del pas per la barrera, que fa de frontera entre el Berguedà i la Cerdanya, ha patit un increment de l’1,55% respecte la tarifa del 2017. L’augment és similar al de la majoria de peatges de túnels i autopistes del país, però consagra la barrera del túnel del Cadí com la més cara del territori català i la segona en el rànquing estatal.

També augmenta la tarifa del peatge de la C-16 a Manresa, que en caps de setmana segueix sent el segon més car de Catalunya. Aquest any travessar la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet val 4,31€ -de dilluns a divendres no festius- i 7,84€, en caps de setmana i dies festius. En canvi, la barrera lateral –en direcció a Montserrat-, costa 2,16€ entre setmana, i 3,94€ en dies festius.

El preu del peatge del túnel segueix sent evitable

Tot i els increments de les tarifes, els habitants del Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell segueixen tenint la possibilitat d’esquivar el pagament del peatge del túnel del Cadí. Des del 2007, els conductors es poden beneficiar d’un descompte del 100% a la barrera, si acrediten que viuen, treballen o estudien a la comarca, i utilitzen la targeta o teletac autoritzats per cada exempt del pagament.

A banda, pel que fa a les barreres de la C-16 a Manresa, els conductors també es poden seguir beneficiant d’un descompte del 50% dels preus, si utilitzen teletac de dilluns a divendres laborables entre les 7h i les 10.30h o les 17h i les 21h. En aquest cas, les bonificacions, que s’implementen des de fa un any, estan disponibles per a tots els conductors del territori, independentment del seu lloc de residència.

Els abonaments d’autobús també s’apugen

Per primer cop des de la integració tarifària del Berguedà el gener del 2014, s’apuja el preu dels abonaments d’autobús entre la comarca i Barcelona. Fins ara, la targeta de 10 viatges valia 52 euros i incloïa una T-10 per tal que l’usuari es pugui desplaçar per dins de Barcelona en transport públic. Ara, en canvi, el preu del pack s’incrementa fins els 53,25 euros, i segueix incorporant una T-10 per cada deu viatges.

A banda, els abonaments fins a Manresa s’enfilen fins els 35,25€ i el pack entre el Berguedà i el Ripollès calca el preu de la targeta que permet anar a Barcelona (53,25€).