Berga sanciona l’empresa que va canviar l’enllumenat per haver tardat més del previst

L’Ajuntament de Berga ha posat una multa de 3.337 euros a l’empresa Elecnor, encarregada de canviar l’enllumenat de tota la ciutat. Segons va explicar ahir al ple de gener el regidor d’Urbanisme, Oriol Camps, la sanció respon a un retard en la realització de les obres: l’empresa va prometre acabar-les en uns terminis que finalment han acabat sent més llargs.

Camps va explicar al plenari que part de la demora s’ha justificat per motius diversos, com per exemple les causes meteorològiques. Però també hi ha part del retard que no s’ha pogut justificar i, per això, s’ha decidit aplicar la sanció de més de 3.300 euros, tal com ja estava previst en les bases de l’adjudicació. Els 3.337 euros es retiren de la garantia de 69.521 euros i s’insta l’empresa a abonar la quantitat restant a les arques municipals en un període de 15 dies hàbils.

L’oposició va aprovar de forma unànime aplicar la sanció, però hi va afegir alguns precs. Des del PDeCAT, Ramon Minoves va proposar que s’inverteixin els diners de la sanció en acabar amb “les zones fosques” que hi ha en diversos punts de la ciutat, com a conseqüència dels canvis de fanals. A tall d’exemple, Minoves va parlar de trams del passeig de la Indústria.

En la rèplica, el regidor Camps va reiterar que “és normal” que hi hagi punts de major foscor arran del canvi de llums, però en les properes setmanes es farà un estudi d’il·luminació per determinar on cal actuar i on no, i posteriorment es faran els canvis pertinents. “No podem estar comprant un fanal cada setmana”, va dir Camps, i va afegir que es resoldrien els problemes quan es tinguin els resultats de l’estudi de tota la ciutat.

X