La Nit de Castells premia l’històric 4 de 8 dels Castellers de Berga i el programa que fa la canalla

Els Castellers de Berga han estat protagonistes de la 12a edició de la Nit de Castells, organitzada per la Revista Castells, l’Ajuntament de Valls, la Xarxa i TAC 12. Els de la camisa blava s’han endut dos premis: l’aleta, pel projecte B de Blau, impulsat per la canalla; i un dels premis baròmetre casteller, per haver pujat un pis el seu nivell històric (de 7 a 8).

L’aleta distingeix la millor acció formativa en relació amb la canalla d’una colla durant la temporada anterior i en qualsevol dels següents aspectes: tècnic/casteller, social, relacional, educatiu, psicològic o de prevenció. El consell assessor de la Revista Castells va decidir atorgar-lo als Castellers de Berga pel seu projecte B de Blau, un canal casteller protagonitzat per la canalla de la colla que va néixer amb l’objectiu de ser una eina participativa i pedagògica que vagi més enllà de l’àmbit de la colla.

L’altre reconeixement que es van endur els Castellers de Berga va ser un dels premis Baròmetre Casteller, patrocinats per Estrella Damm. En aquest cas, l’empresa cervesera premia les colles que han pujat un pis el seu nivell històric en la darrera temporada. Els berguedans, en concret, han aconseguit descarregar per primer cop en la seva història un castell de 8 pisos, el 4 de 8, en una diada inoblidable a la plaça de Sant Pere. A banda dels Castellers de Berga, colles com els Esperxats de l’Estany, els Tirallongues de Manresa, la Jove de Barcelona, els Marrecs de Salt i els Castellers de Sant Cugat també van rebre un premi Baròmetre Casteller.

La Nit de Castells ha reunit aquest cap de setmana representants de 87 colles i 450 assistents al Centre Cultural de Valls, ciutat quilòmetre zero del món casteller, en un espectacle retransmès en directe per La Xarxa de Comunicació local a través de les televisions locals i el canal 159 de Movistar +.

premis nit castells

X