Els Castellers de Berga descarreguen el primer 4 de 8 de la seva història en un aniversari de traca i mocador

El carro gros, al sac. El Castellers de Berga han assolit aquest dissabte un dels grans reptes de la temporada coincidint amb la celebració del seu cinquè aniversari, a la plaça de Sant Pere de Berga. Han descarregat el 4 de 8 per primera vegada a la seva història enmig d’un ambient idíl·lic: una plaça entregada, conscient que avui, més que mai, calia ser al costat de la colla castellera de la ciutat.

Els de la camisa blava han protagonitzat una diada que marca un abans i un després en el seu creixement. En primera ronda, han descarregat el 5 de 7. En segona, han fet vibrar la ciutat amb el 4 de 8, molt sòlid. I finalment, en tercera ronda han fet un intent desmuntat de torre de 7 i han tornat a esgarrapar aplaudiments de la plaça amb un 4 de 7 amb agulla. Tot plegat, i segons fonts consultades per aquest diari, fa que la d’aquest cap de setmana sigui la millor actuació de la història de la colla, lleugerament superior a la diada dels Quatre Fuets de fa unes setmanes.

Per al cap de colla, Joan Farguell ‘Txuki’, la valoració és “més que positiva”. S’ha assolit el gran repte de la temporada i, ara, és hora de gaudir-lo i de marcar-se nous objectius. És ambiciós: “Hem d’intentar repetir aquest castell -el 4 de 8- tants cops com es pugui i, sobretot, seria molt bonic poder-lo portar fora de Berga”. Aquesta última fita significaria que la colla ha estat capaç de portar més de 100 castellers en una sortida. “També seria tot un èxit poder casar el 4 de 8 i la torre de 7, és a dir, fer-los tots dos en una mateixa diada”, ha dit Farguell.

Bona actuació de les colles convidades

El cinquè aniversari dels Castellers de Berga s’ha tancat sense caigudes. Els Castellers de Sabadell han estat aquest dissabte a la plaça de Sant Pere i hi han descarregat el 3 de 8, el 2 de 8 amb folre i el 4 de 8. Per la seva banda, la Jove de Sitges ha fet una de les seves actuacions habituals com a convidada, amb el 4 de 7 amb agulla, el 3 de 7 i el 4 de 7.

La diada ha acabat amb els pilars i una imatge única protagonitzada per la colla de casa. Els Castellers de Berga han volgut arrodonir el seu aniversari alçant cinc pilars (un de 5, dos de 4 i dos de 3) que commemoraven els seus cinc anys de vida. Pel que fa als convidats, els Castellers de Sabadell han fet dos pilars de 4 i un, de 5, mentre que la Jove de Sitges ha acabat amb un pilar de 5 que tancava la diada a la plaça berguedana.

X