Cacen a l’Espunyola el porc senglar més gran d’Espanya: 228 quilos

El passat 11 de gener el berguedà Joan Rossinyol va topar-se amb un repte majúscul. Veïns de l’Espunyola van alertar-lo de la presència d’un porc senglar “molt gran” als boscos del voltant de la casa del Soleró. D’entrada va trucar els caçadors de la Colla del Porc Senglar, però no hi van poder anar i va optar per anar-hi ell sol. Segons explica, el porc es va llevar d’uns roures de sobre el Soleró i va ser mort d’un tret poc després, quan fugia per la carretera.

La revista digital El Coto de Caza, especialitzada en afers de caça, assegurava fa unes setmanes que es tracta del porc senglar més gran d’Espanya. Fins ara, diu la revista, els porcs més grans que s’havien caçat a la península eren de 185kg, a la Rioja, i de més de 150kg, en terres gallegues. Cap d’ells, però, superava els 200 quilos com sí que ho fa la bèstia abatuda per Rossinyol aquest gener.

Segons explica el caçador berguedà, trobar un porc d’aquestes dimensions és “molt estrany”. De fet, alguns entesos apunten a la possibilitat que s’hagués escapat d’algun tancat. “Aquestes dimensions no són normals ni per un porc que algú criï a casa”, assegura Rossinyol. A banda, el berguedà relata que l’animal tenia unes orelles “molt més grans del normal” i això podria ser per un possible encreuament de races. El caçador també ha explicat que els peus de la bèstia estaven molt gastats, amb poques ungles, la qual cosa certifica que feia temps que fugia.

IMG_20180111_105116_resized_20180114_034244069

IMG_20180111_203939_resized_20180114_034243829

X