Puig-reig, Festes

El Carnestoltes de Puig-reig inverteix l’itinerari de la rua per acostar-la a més sectors del poble

El Carnestoltes de Puig-reig inverteix l’itinerari de la rua per acostar-la a més sectors del poble

El Carnestoltes de Puig-reig arriba carregat d’actes. Tal com s’està implementant últimament en la resta de festes puigreigenques, l’Ajuntament prepara un carnaval que faci de vincle entre entitats i associacions d’arreu del municipi. El resultat seran cinc dies -entre el 6 i l’11 de febrer- d’activitats per a totes les edats i amb un denominador comú: la disbauxa i el caràcter festiu.

Una de les principals novetats té a veure amb la rua del dissabte, dia 10. Enguany l’organització opta per fer l’itinerari al revés i començar al camp de futbol per acabar al pavelló poliesportiu. “Hi havia un sector del poble que es queixava perquè no vivia tant el Carnestoltes, i amb el nou itinerari hi haurà més activitat”, ha dit Mercè Rabeya, de la comissió de festes de Puig-reig.

Un cop al pavelló, el Rei Carnestoltes hi llegirà el pregó i les comparses s’hi exhibiran. La vetllada acabarà amb l’animació d’Eva Gaga i un gran banquet i ball. Per gaudir d’aquesta última activitat, els assistents hauran de pagar 7 euros, si formen part d’una comparsa; 5 euros, si són nens de fins a 12 anys; i 8 euros per a la resta de grups.

Els curapupes, la cara solidària del carnaval puigreigenc

La rua tornarà a ser l’acte central del Carnestoltes a Puig-reig, però la contra-crònica s’escriurà divendres, amb l’aparició dels ‘curapupas’, uns personatges que contagien solidaritat i que han creat els alumnes de les tres escoles del poble (Escola de Sant Martí, Escola Alfred Mata i Escola Bressol).

Estic amb tu

Cada dia, des de dilluns 5, els alumnes portaran una peça de la indumentària d’un ‘curapupa’ i divendres, el dia del carnestoltes infantil, se les posaran totes i les exhibiran pel poble. A 2/4 de 10 del matí, hi haurà esmorzar i lectura de pregons al pavelló d’esports; a les 10h començarà la disbauxa infantil; i a les 11h, la cercavila per tot el municipi. Aquesta última proposta comptarà amb una batukada dels ‘curapupas’ de 6è, que porten mesos assajant a l’Escola de Música de Puig-reig. Segons ha explicat Andrea Martín, membre d’APS Puig-reig, els diners que els curapupas recullin per carnestoltes serviran per ajudar a crear l’hospital oncològic de Sant Joan de Déu, dedicat al tractament del càncer.

El projecte Curapupas neix a les escoles del municipi de la mà de l’associació APS de Puigreig (aprenentatge i salut) arran d’un cas de leucèmia detectat en una de les escoles. L’objectiu d’APS és “crear projectes a nivell municipal i inculcar valors als nens”, ha dit Ricard Roca, que també és membre de l’associació.

Els aparadors comercials es tenyiran de vermell

La Unió de Botiguers i Comerciants de Puig-reig (UBIC) també se sumarà al carnestoltes. En concret, segons ha anunciat el seu president, Toni Mujal, decoraran els seus aparadors amb una única premissa: han de ser de color vermell. A més, els dependents aniran disfressats de hippies dels anys 70.

Pots consultar tots els actes del Carnestoltes de Puig-reig al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà.

ajuntament de puig-reig APS Puig-reig Carnestoltes de Puig-reig curapupas rua de Carnestoltes

Comentaris