Berga

L’Ajuntament de Berga reclama a Inberga Tur els diners que va costar l’última reparació del funicular de Queralt

L’Ajuntament de Berga reclama a Inberga Tur els diners que va costar l’última reparació del funicular de Queralt

L’Ajuntament de Berga reclama a Inberga Tur, l’empresa concessionària de l’hostatgeria i el funicular de Queralt, els diners que va costar la darrera reparació del funicular, fa uns mesos. L’alcaldessa, Montse Venturós, ha explicat en roda de premsa que es tracta d’uns 544 euros que sobre el paper hauria d’haver assumit l’administrador concursal però que, al no fer-ho, va pagar de forma subsidiària el consistori.

No és la primera vegada que el consistori es veu forçat a assumir les despeses que la concessionària no afronta. De fet, l’any passat el consistori ja va requerir a Inberga Tur, via judicial, tot el que des de 2002 havia pagat amb diners de les arques municipals, malgrat que segons el contracte pertoqués afrontar a l’empresa.

En total, ha dit Venturós, l’Ajuntament ha pagat uns 40.000 euros entre reparacions i actuacions que, o bé l’hostatgeria de Queralt o bé l’Hotel Berga Park, necessitaven i els gestors d’Inberga Tur s’han negat a afrontar des de l’inici del contracte.

Els tribunals van dictar que totes dues parts havien incomplert parts del contracte de concessió en una sentència no-ferma que parlava d’un 70% d’incompliment per part d’Inberga Tur, i d’un 30% per part del consistori. La sentència també dictava que l’administrador concursal havia de tornar a l’Ajuntament les claus de tots els béns municipals que gestionava, és a dir, l’hostatgeria i el funicular de Queralt i l’Hotel Berga Park.

Estic amb tu

Malgrat tot, setmanes després, l’empresa va presentar recurs i el procés es va tornar a allargar i a hores d’ara segueix als jutjats. Els 544 euros que ara reclamen per la reparació del funicular se sumaran a la reclamació dels 40.000 euros pagats des de 2002 pel consistori.

Ajuntament de Berga funicular de Queralt Inberga Tur Montse Venturós

Comentaris