Directe, Berga

El ple del mes de febrer a l’Ajuntament de Berga, en directe

El ple del mes de febrer a l’Ajuntament de Berga, en directe
FINALITZAT
Última actualització fa 1 any
22:23
Final del ple de febrer

Després de poc menys de dues hores i mitja, acaba el ple del mes de febrer.

22:17
La regidora Tous trasllada a Camps que falta llum al carrer del Roser

Tal com fa en pràcticament cada ple últimament, el regidor Camps explica que s'està prenent nota de totes les incidències per actuar-hi de cop quan es tingui l'estudi finalitzat.

22:11
Biarnés retreu al govern que segueix sense complir el calendari de reunions amb els grups de l'oposició

Biarnés, especialment incisiu avui, retreu al govern que "el primer mes de l'any només ha celebrat una de les cinc reunions de comissions que s'havien de celebrar". El calendari de reunions va ser un dels punts forts del primer ple de l'any, el del mes de gener, i Biarnés lamenta que aquest calendari encara no s'ha rebut.

22:05
Escútia defensa que cal beneficiar el transport públic en detriment del privat

El regidor de l'àrea de Transport respon a Travé amb els mateixos arguments que fa uns dies ja va exposar a l'Aquí Berguedà: "Cal facilitar les coses al transport públic si volem que guanyi usuaris". Ho expliquem en profunditat, aquí.

22:03
El transport públic a Berga, un dels primers punts de precs i preguntes

El regidor Travé (PDeCAT) demana al regidor Escútia quin anàlisi fa de les dades del Bus Berga l'any 2017 també li demana quines accions preveu fer perquè el transport urbà guanyi usuaris.

21:49
Apartat de precs i preguntes

Després d'una extensa i densa discussió entre Biarnés i Ribera per aspectes concrets del pagament a proveïdors en el quart trimestre de 2017, el ple entra en el darrer apartat de la sessió: precs i preguntes.

21:30
S'aplaçarà l'aprovació i s'aprovarà començar un procés d'estudi i debat per presentar la candidatura

Intens debat entre Biarnés i Altarriba sobre la moció. Biarnés considera que avui "no s'ha d'aprovar res", sense abans haver-ho parlat amb les entitats. "Són elles les que s'han de fer el projecte seu", diu. Altarriba diu que la moció ja diu que avui es comença un procés de debat i consens, però està oberta a acceptar l'esmena del PDeCAT-CDC. Finalment, s'acorda aplaçar l'aprovació de la candidatura i començar un procés d'estudi i debat de l'assumpte.

21:14
Mònica Garcia dubta sobre si el personal ho podrà assumir i demana ajuda als regidors dels altres grups

La regidora de Cultura també aprova la idea, però també està d'acord en aplaçar l'aprovació i començar a parlar amb les entitats i associacions. A més, Garcia recalca que "cal tenir en compte la despesa que suposarà". La majoria de capitals de cultura són ciutats sanejades i Berga, ara mateix, no ho és. Un altre tema que vol posar sobre la taula és la manca de personal a l'àrea de Cultura, però ara mateix "és el que és" i, si la ciutat és capital cultural, caldria incloure la figura d'una coordinadora. "Els demano la col·laboració directa a tots els regidors", els prega.

21:10
Rosalia Monroy hi està a favor

"És un primer pas, estic molt a favor", diu la socialista.

21:09
El PDeCAT no creu que s'hagi d'aprovar abans d'estudiar-ho: "Tenim tot l'any per parlar-ne"

El portaveu Ramon Minoves considera que és una idea "interessant" però recalca que seria precipitat aprovar-ho ja, sense estudiar certs aspectes. "Volem que Berga sigui la capital de la cultura, però cal iniciar un procés d'estudi i anàlisi per tenir clares totes les consideracions. "Cal demanar al teixit associatiu i cultural com veu aquesta idea, cal parlar amb altres ciutats que ja han estat capitals de la cultura, cal veure quins beneficis econòmics i culturals", diu. I afegeix que "tenim tot l'any per endavant per parlar-ne".

Carrega més

Ajuntament de Berga directe minut a minut Ple

Comentaris