Berga

Urbanitzar el tram del Pla de l’Alemany que donarà accés a l’institut costarà 368.665 euros

Urbanitzar el tram del Pla de l’Alemany que donarà accés a l’institut costarà 368.665 euros
El solar on es construirà l'institut. ANNA COSTA

Ha estat un punt entrat a última hora, però s’ha convertit en un dels punts estrella del ple de febrer a l’Ajuntament de Berga. Els regidors han aprovat el projecte d’urbanització del Pla de l’Alemany que ha de donar accés al futur edifici de l’institut Serra de Noet. La CUP, ERC i PSC hi ha votat a favor, mentre que el PDeCAT-CDC s’ha abstingut.

L’informe ha arribat a l’Ajuntament aquest mateix dijous i s’ha tramès als regidors de l’oposició poques hores abans de l’inici de la sessió. De fet, el secretari municipal no ha pogut llegir la documentació i això ha fet aturar el ple durant cinc minuts per tal que els grups debatessin internament si tiraven endavant amb el punt o no. El secretari els ha advertit que no es feia responsable del que s’aprovés. Finalment, els grups han decidit incloure la qüestió a l’ordre del dia.

Amb el ple ja reprès, el regidor d’Urbanisme, Oriol Camps, ha explicat que era important aprovar el punt avui, ja que el projecte encara s’ha de sotmetre a un període d’exposició pública. “Si això no passés per ple avui, ens n’aniríem molt enllà”, ha reiterat. L’execució del projecte corre pressa, tenint en compte que és un dels compromisos que va agafar l’Ajuntament de Berga amb la Generalitat en el moment que el govern català va assumir la construcció del nou institut. Ara, el centre ja s’està construint però la urbanització del carrer encara no s’ha pogut començar a materialitzar.

L’aprovació d’aquest mes, a l’espera de superar el període d’exposició pública, marca com es farà l’obra i fixa la quantitat de diners que costarà. Segons ha explicat el regidor Camps, es tracta d’un tram de carrer d’uns 75 metres de llarg i 2 metres i mig d’ample. S’hi portarà llum, clavegueres i arbrat municipal. Pel que fa a l’electricitat, s’instal·larà una estació transformadora que portarà llum a l’institut i a la resta d’edificis que es construeixin a la zona d’ara en endavant. Un cop s’hagi superat l’exposició pública, les obres podran començar i es preveu que s’executin en un període de 4 mesos.

Estic amb tu

Institut Serra de Noet Oriol Camps Ple de Berga urbanització

Comentaris