Puig-reig destina 240.000 euros del pressupost del 2018 a posar butaques al teatre de l’Ametlla de Merola

Aquest any sembla que sí. L’Ajuntament de Puig-reig reserva una part important del pressupost per renovar la platea del teatre de l’Ametlla de Merola i, així, canviar les cadires de plàstic que hi ha actualment per butaques. En concret, el consistori preveu destinar-hi 240.000 euros en una de les inversions més grans de l’any al municipi.

El projecte de portar butaques al Teatre Esplai ja s’havia d’executar l’any passat. Segons relata el consistori, hi havia emparaulada una subvenció de la Generalitat d’uns 100.000 euros, a banda de l’ajut complementari de la Diputació de Barcelona. Malgrat el compromís del conseller Puig, va arribar l’estiu i el calendari es va endarrerir. I passat l’estiu, quan tot semblava encaminat, es va aplicar el 155. Des d’aleshores el projecte de finançament de l’actuació ha quedat aturat.

Aquest any, però, l’Ajuntament ha tornat a rebre el compromís de la Generalitat i, per això, ha tornat a adherir-se al programa d’ajuts complementaris per a espais culturals que ofereix la Diputació. Si la renovació del teatre finalment tira endavant, la inversió serà d’uns 240.000 euros.

Inversions repartides en molts projectes

El projecte de les butaques de l’Ametlla és una de les principals inversions previstes pel consistori per aquest 2018. El pressupost d’enguany, amb un valor de més de 3,8 milions d’euros, es va aprovar el passat 6 de febrer. En general, les inversions estan bastant repartides entre diversos projectes. Entre ells destaca la renovació de l’enllumenat del municipi per uns 161.000 euros, la col·locació de passos elevats i l’endreça del carrer Major i el carrer Llobregat per uns 200.000 euros, les obres a l’entrada de l’Ajuntament per facilitar l’atenció al públic (50.000 euros) i la col·locació de plaques solars a l’edifici de l’Ajuntament per uns 54.000 euros.

X