Berga Comercial instal·larà una pista de patinatge al passeig de la Indústria per Setmana Santa

La Setmana del Comerç també arriba a Berga, i ho fa per la porta gran. L’associació de botiguers i comerciants Berga Comercial instal·larà una pista de patinatge al passeig de la Indústria entre el 23 de març i el 2 d’abril amb l’objectiu d’atraure turisme i clients a la ciutat, i millorar la competitivitat del teixit comercial de la ciutat. L’equipament, d’uns 165 metres quadrats i de superfície sintètica -similar al gel-, s’ubicarà al bell mig del passeig, a l’alçada de la plaça Cim d’Estela.

La relació entre els comerços i la pista és simple: cada botiga de Berga Comercial rebrà 75 vals de descompte per tal que els reparteixi als clients i puguin patinar per menys diners. El preu bàsic, sense descomptes, és de 6 euros per patinar mitja hora, però hi haurà tres tipus de vals que repartiran els comerciants: descompte d’un euro (per patinar per 5 euros), descompte del 50% (per patinar per 3 euros) o descompte Premium (per patinar gratis). Cada botiga comptarà 50 vals d’un euro de descompte i 25 vals del 50% i, a banda, tindrà l’opció de comprar més unitats i tiquets Premium a l’associació. En total, han dit, s’han fet 15.600 vals.

Ariadna Herrada, botiguera del carrer Major i portaveu de Berga Comercial, ha assegurat que la pista de patinatge és “una aposta de ciutat”. Fa uns anys el Club Esquí Berguedà ja havia portat equipaments similars a la ciutat, però des de feia anys els berguedans s’havien de desplaçar a capitals de comarca properes per patinar durant l’any. Manresa, per exemple, aprofita la campanya de Nadal per instal·lar una pista sintètica com la que s’ubicarà a Berga la propera Setmana Santa.

Portar la pista a Berga val uns 20.000 euros

Ermínia Altarriba, de l’associació de botiguers, ha constatat que portar la pista a Berga per Setmana Santa val uns 20.000 euros, tenint en compte el lloguer de la pista i els costos de personal. Amb tot, Berga Comercial ha rebut el suport de l’Ajuntament de Berga -que es farà càrrec de la seguretat nocturna i les despeses d’infraestructura-, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, l’Obra Social de La Caixa i Berga Resort. A més, els botiguers també compten amb la col·laboració de diversos patrocinadors que ompliran de publicitat els laterals de la pista a canvi de diners que ajudaran a amortitzar la inversió de Berga Comercial.

CARTELL1

X