Medi Ambient

Gironella recicla millor i l’Ajuntament aplica el descompte promès en el rebut d’escombraries

Gironella recicla millor i l’Ajuntament aplica el descompte promès en el rebut d’escombraries

Objectiu assolit. Amb un 32,16%, l’any 2017 Gironella ha reciclat més que la mitjana comarcal (27%). Per tant, aquest 2018 l’Ajuntament aplicarà un descompte del 5% sobre el rebut de els escombraries de tots els gironellencs.

Aquesta era la promesa del consistori quan, a principi d’any, va decidir apujar la taxa de residus domèstics fins els 113,90 euros per equiparar-la a la taxa comarcal. Per contrarestar-ho, l’Ajuntament va prometre que cap contribuent notaria l’augment si el conjunt de la població reciclava millor i situava el percentatge de reciclatge per sobre de la mitjana comarcal.

Així ha estat, i el 5% de descompte que els gironellencs tindran en el rebut de les escombraries se sumarà a les bonificacions per l’ús de la deixalleria mòbil. En aquest sentit, els contribuents que hagin utilitzat la deixalleria mòbil en alguna ocasió durant l’any 2017 gaudiran de descomptes addicionals d’entre el 5 i el 18% en el seu rebut.

Les dades de la deixalleria mòbil també són positives. El servei segueix augmentant el seu nombre d’usuaris i el 2017 ha vist passar 266 gironellencs, un 58% més que el 2012, l’any de l’estrena. En aquesta línia, també és destacable que, gairebé tothom qui utilitza la deixalleria mòbil, l’utilitza cada mes o pràcticament cada mes: un 70% dels usuaris del servei han obtingut la màxima bonificació en la taxa de residus (18%+5%) i un 83% l’ha utilitzat, com a mínim, 9 dels 12 mesos de l’any.

Cal recordar que els usuaris de la deixalleria gaudeixen de bonificacions en el rebut de les escombraries en funció de l’ús que en fan durant l’any:

5% per un ús de 1 a 2  cops

8% per un ús de 3 a 4  cops

10 % per un ús de 5 a 6 cops

12% per un ús de 7 a 8 cops

15 % per un ús de 9 a 10 cops

18% per un ús de 11 a 12 cops

Ajuntament de Gironella Deixalleria mòbil Escombraries Rebut d'escombraries reciclatge

Estic amb tu

Comentaris