Les 14 candidatures als primers Premis de Cultura del Berguedà

Els primers Premis de Cultura del Berguedà han comptat amb 15 candidatures presentades en el total de les tres categories: Premi d’Honor, Innovació Artística i Difusió Cultural. Finalment, però, el jurat n’ha descartat una per “defecte en la forma” i el total de propostes que opten a un dels tres premis són 14.

El Consell Comarcal del Berguedà, impulsor dels premis, ja ha avançat quines són les propostes definitives al certamen, però ha preferit mantenir en secret les categories a les quals s’han presentat. Sigui com sigui, les 14 candidatures són aquestes:

 1. Agrupació Teatral la Farsa
 2. Associació Aules de Formació Cultural per a la Gent Gran
 3. Associació Cultural l’Esplai
 4. Berguedà Experiences
 5. Castellers de Berga
 6. Centre d’Estudis d’Avià
 7. Coral Infantil les Veus de Gironella
 8. Esteve Amills
 9. Fundació Esteve Amills
 10. La Melanzana Ensemble
 11. Nits Musicals de Guardiola de Berguedà
 12. Ramon Viladés
 13. Revista L’EROL
 14. Xavier Sabata

En les últimes hores ha transcendit que Ramon Viladés és el guanyador d’una de les categories. Mossèn a la comarca durant més de mig segle i autor de diversos llibres sobre la zona, Viladés serà el primer Premi d’Honor a la Cultura Berguedà. Els altres dos reconeixements (el Premi a la Innovació Artística i el Premi a la Difusió Cultural) es coneixeran el proper dissabte, dia 17 de març, a la gala que se celebrarà al monestir de Sant Llorenç a partir de les 19h.

cartell premis cultura berguedà-01