Berga converteix en zona blava els aparcaments de la Gran Via entre el carrer Cervantes i passeig de la Pau

Berga disposa d’una nova zona d’estacionament amb regulació horària al carrer de la Gran Via, des d’aquest dilluns. Concretament, es tracta del tram situat entre el carrer de Cervantes i el passeig de la Pau, en què el consistori ha habilitat 20 places d’aparcament de zona blava. Aquesta mesura té l’objectiu de millorar la mobilitat, ja que es considera un tram d’alta densitat pel que fa al trànsit de cotxes i la circulació de vianants. L’horari establert de pagament d’aquesta zona serà de dilluns a dissabte, de 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 2/4 de 5 a 8 de la tarda, mentre que els diumenges i festius serà gratuït. En aquest sentit, els usuaris podran aparcar els seus vehicles durant un màxim de 3 hores i l’ús del tiquet serà obligatori.

La posada en marxa de la zona blava contempla descomptes de fins al 70% pels veïns i veïnes de la zona, els quals podran acollir-se a les tarifes reduïdes de baixa densitat previstes en les ordenances municipals que regulen les zones d’estacionament de limitació horària. Segons preveu l’ordenança, l’aplicació dels descomptes es revisarà semestralment en funció de l’ocupació registrada en aquesta via.

Els residents de la zona que vulguin beneficiar-se de la tarifa reduïda hauran de sol·licitar-ho adreçant-se a les oficines de BRG Serveis (Plaça Maragall, 1), que és l’empresa municipal encarregada de regular la zona blava a la ciutat. Els sol·licitants hauran de complir una sèrie de requisits com estar empadronat a la Gran Via, comunicar i confirmar les dades dels vehicles a nom del resident que consten al padró municipal de vehicles i estar exempt de qualsevol deute i/o obligació econòmica pendent amb el consistori berguedà. D’altra banda, els comerciants d’aquest tram també podran demanar l’aplicació del descompte corresponent per un sol vehicle, sempre que disposin de la llicència d’obertura de l’activitat comercial desenvolupada a la zona.

L’empresa Tràfic i Serveis ha realitzat les tasques de senyalització horitzontal i vertical de la nova zona blava habilitada al carrer Gran Via. Per últim, l’empresa també s’ha encarregat de repintar les places d’estacionament regulat situades a la banda dreta del passeig de la Pau, en el tram que va des del final de la parada d’autobusos fins a la carretera de Sant Fruitós.

Per a més informació o aclariments sobre la zona blava, podeu contactar amb l’empresa BRG Serveis a través del telèfon 93 822 20 73 o de forma presencial en horari d’atenció al públic, de dilluns a divendres de 10 del matí a 2 del migdia i els dimecres, de 5 a 7 de la tarda.