La pluja, convidada sorpresa d’una Fira de Sant Josep que aprova els canvis i n’augura de nous

El temps no està acompanyant aquest inici d’any a les festes de Gironella. La pluja ja va retallar la rua de Carnaval a mitjans de febrer, i aquest cap de setmana passat ha tornat a actuar per complicar la Fira de Sant Josep. Un matí de diumenge de bon temps va fer que la majoria de visitants optessin per anar a la fira abans de dinar. A la tarda, en canvi, la pluja va ser intermitent però no va acabar de marxar mai, i això va fer que per a alguns expositors el final de fira fos més descafeïnat.

Hi havia 10 concessionaris repartits per tota l’avinguda Catalunya, 13 entitats al carrer Balmes i 14 estands al Local del Blat. La regidora de Fires, Maria Àngels Sallés, va explicar a l’Aquí Berguedà que, de bon matí, patia perquè els concessionaris no es presentaven. Era nit de canvi d’hora, i això va fer que la fira endarrerís una mica els seus horaris. Finalment, però, les empreses van anar arribant i la preocupació inicial es va esvair a mesura que l’avinguda s’anava omplint de cotxes.

A banda, una de les grans novetats de la Fira de Sant Josep d’enguany era el retorn de les entitats al carrer Balmes. El canvi ha estat a millor, considera Sallés: “És un carrer més estret i sembla que la gent s’hi para més. A les entitats els agrada”. Per això, la regidora creu que la nova ubicació es pot consolidar com el punt de les entitats en les properes edicions de la mostra.

balmes-fira-st-josep-gironella-1

Ara bé, de cara a propers anys, la mostra s’haurà de remodelar. “La nova plaça i l’estació que s’hi preveu construir implicaran un replantejament de la fira tal com la concebem ara”, explica Sallés. En aquest sentit, l’equip de govern està estudiant com adapta la mostra a la futura realitat de l’espai. “Hi haurà canvis, segur”, però el futur està assegurat.

La Fira de Sant Josep és la primera fira de primavera del Berguedà i està consolidada en el calendari comarcal d’esdeveniments. Sallés creu que l’èxit de la mostra es deu a l’evolució que ha patit en els últims anys: “El món de l’automoció agrada al públic, però la fira va molt més enllà i, la gent que ve, veu de tot”.

fira-sant-josep-1