La Generalitat impulsa una conferència de Quim Sala a Berga sobre els mites filosòfics i l’actualitat

El filòsof berguedà Quim Sala parlarà aquest dimarts, 4 d’abril, a Berga sobre el mite de la caverna de Plató i la seva aplicació a l’actualitat. Ho farà en una conferència al Pavelló de Suècia, a les 19.30h, en el marc d’un nou cicle de xerrades per les sis capitals de les comarques centrals (Manresa, Vic, Berga, Solsona, Igualada i Moià). La iniciativa està impulsada per la Direcció de Serveis Territorials a la Catalunya central del Departament de Cultura de la Generalitat.

L’objectiu del cicle és “interpretar els mites filosòfics amb la mirada pròpia dels nostres dies”. Segons ha explicat a l’Aquí Berguedà el director de Serveis Territorials, Lluís Cerarols, cada conferenciant té una premissa clara: “Que la seva explicació del mite no es limiti a la vessant purament acadèmica, sinó que hi hagi una interpretació de la realitat actual”.

Hi haurà una conferència a cada capital de comarca, i cada capital comptarà amb un ponent autòcton, que tant pot ser filòsof com escriptor. Aquest dimarts el cicle ha començat a Manresa, amb la ponència de Lluís Calderer sobre Antígona, i continuarà dimarts a Berga, amb les reflexions filosòfiques de Quim Sala. Dijous serà el torn de Raül Garrigasait, a Solsona; i divendres, el de Carles Riera, a Moia. La setmana vinent el cicle es tancarà amb les conferències de Josep Maria Solà i Pep Paré a Igualada i Vic, respectivament.

El cicle per la Catalunya central, batejat com a ‘Mite i Conferències’, és una novetat d’enguany del Departament de Cultura. Cerarols, que és al capdavant de Serveis Territorials des del juliol passat, creu que la idea pot tenir “una bona acollida” però també recalca que es contemplen altres temàtiques de cara a propers anys: “La filosofia podria tornar a aparèixer en el cicle de l’any vinent, però creiem que és bo canviar la temàtica per evitar que la iniciativa es faci repetitiva“.

WhatsApp Image 2018-03-26 at 12.06.15 (1)