Busquen un veí de Gironella de 51 anys que hauria caigut al riu Llobregat amb un dels seus gossos

Els Bombers de la Generalitat coordinen des d’aquest diumenge al matí la recerca d’un home de 51 anys veí de Gironella que hauria desaparegut en l’entorn del riu Llobregat al seu pas per la localitat gironellenca. L’home va sortir de casa a primera hora a passejar els seus dos gossos i no hi ha tornat. El detonant de la mobilització va ser el rescat dels veïns d’un dels gossos, diumenge pels volts de 2/4 de 12 del matí. L’animal era al riu, però no hi havia ni rastre del seu amo ni de l’altre gos.

Els Bombers i la resta de grups de rescat que participen en la recerca treballen amb la hipòtesi que la persona és dins el riu. El dispositiu s’ha aturat durant tota la nit però s’ha reprès a primera hora d’aquest dilluns. Segons fonts dels Bombers, fins al migdia està previst resseguir la llera del riu des de Gironella fins a Viladomiu Vell. A més, es reduirà el cabal del riu retenint l’aigua que surt des de la presa de la Baells. Un cop s’hagi reduït el cabal, la idea és activar els equips de rescat subaquàtic per rastrejar el Llobregat. Queda prohibit acostar-se a les lleres del riu fins a nou avís. L’Ajuntament és clar: “Deixem treballar els serveis d’emergències!”.

Aquest dilluns fins a dos helicòpters dels serveis de rescat treballen en la recerca del desaparegut. També hi ha patrulles terrestres i canines dels Bombers i els Mossos d’Esquadra, agents del Grup de Recolzament d’Activitats Especials (GRAE) de muntanya, a banda dels subaquàtics que rastrejaran a fons el riu, un cop hagi baixat el cabal. Voluntaris de la Creu Roja també es van mobilitzar diumenge i a hores d’ara segueixen buscant el desaparegut a l’entorn del riu.

 

X