El pantà de la Baells oblida la tardor més seca dels últims anys i frega el 99% de la seva capacitat

El pantà de la Baells frega el 100% de la seva capacitat després de les pluges de les últimes setmanes. Segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua, l’embassament es troba al 98,75% de la seva capacitat, un nivell lleugerament superior al de fa just un any, quan el pantà estava al 98,09%.

L’aspecte actual del pantà contrasta totalment amb el de fa cinc mesos, quan va arribar a estar per sota del 50% després de viure la tardor més seca dels últims temps.

En poques setmanes el pantà ha passat de recollir menys de 60hm3 als més de 108hm3 actuals. Les pluges de les últimes setmanes, doncs, han fet pujar la mitjana dels darrers anys del pantà, que se situa en els 96,86 hm3 (tenint en compte els últims 5 anys) i en els 95,35hm3 (tenint en compte l’última dècada).

Captura de pantalla 2018-04-19 a les 13.06.35

Tot plegat ha empès l’Agència Catalana de l’Aigua a obrir comportes per evitar el desbordament de l’embassament i reduir-ne el nivell progressivament. Això també ha provocat que el riu Llobregat sigui més cabalós que mai en el seu pas pels municipis berguedans.

Galeria fotogràfica del pantà de la Baells, 17 d’abril. (Ricard Codina)

panta-baells-9

panta-baells-8

panta-baells-7

panta-baells-5

panta-baells-4

panta-baells-3

panta-baells-2

panta-baells-1

panta-baells

X