L’Ajuntament de Gironella apuja la mensualitat de les llars d’infants però amplia el personal que hi treballa

El ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar aquest dilluns apujar les taxes de les llars d’infants municipals per al curs 2018-2019. La modificació, pactada amb l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes (AMPA), va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern (PDeCAT) i els vots en contra de l’oposició (ERC).

En total, la nova mensualitat que hauran de pagar les famílies és de 189,60 euros, amb una bonificació del 37,5% per als alumnes empadronats a Gironella. D’aquesta manera, el preu serà de 118,50 euros per als gironellencs, és a dir, 8,5 euros més que l’any vigent. L’alcalde del municipi i regidor d’Ensenyament, David Font, va explicar que l’increment ve motivat per l’incorporació de nou personal a la llar d’infants i el reforç d’horaris de l’actual per tal de “seguir garantint la qualitat del servei”. A banda, Font va afegir que, a partir del curs vinent, l’alumnat que no visqui al municipi però que tingui pares treballant-hi també es beneficiarà del descompte del 37,5%.

La nova ordenança també contempla una reducció de la quota del mes de juliol, ja que, tenint en compte els quadrants dels cursos escolars, hi ha una setmana lectiva menys. Per tant, el mes de juliol es pagarà el 75% de la quota mensual.

Els arguments del batlle, però, no van convèncer a l’oposició. El portaveu d’ERC, Albert Xoy, va demanar la retirada d’aquest punt de l’ordre del dia i la gratuïtat de tots els serveis que ofereix el consistori. En la rèplica, David Font va contestar que era una opció “inviable econòmicament”, ja que implicaria un augment dels impostos per a la resta de contribuents o bé una reducció de despeses en altres àmbits per poder cobrir els més de 187.000 euros anuals que costa el personal.

El líder de l’oposició també va plantejar la vinculació de les taxes en funció de la renda i la unitat familiar. En aquest sentit, l’alcalde va explicar que actualment ja s’apliquen ajudes de caràcter social a les famílies amb llindars de rendes baixos i que cobreixen entre el 30 i el 95% de la taxa. De totes maneres, Font va emplaçar Xoy a presentar la proposta per tal que l’equip de govern l’estudiï.