El Consell Comarcal complementa els cursos d’estiu de l’EOI amb beques per anar a camps de treball d’Europa

Els joves que facin el curs intensiu d’estiu del tercer curs d’anglès de l’EOI (B1) tindran l’oportunitat de complementar-lo amb una estada a un camp de treball a Europa. El Consell Comarcal del Berguedà donarà fins a 17 beques per a joves d’entre 18 i 31 anys per tal de facilitar-los l’estada al camps de treball que escullin d’entre l’oferta del Servei Civil Internacional. En total, els beneficiaris rebran 500 euros per finançar el viatge al lloc on es portarà a terme el camp de treball.

Per tant, a efectes pràctics, els alumnes que es beneficiïn de les beques hauran d’assumir únicament el cost de la matriculació al curs de l’EOI: 158,50 euros (el preu estipulat en la normativa general de preus públics de la Generalitat de Catalunya). El curs és un intensiu de dues setmanes on els inscrits faran tres hores diàries d’anglès durant la primera quinzena de juliol. El nivell que es requereix als matriculats és l’A1 (primer d’EOI) i el nivell que s’obté en acabar el curs és el B1, en cas que l’alumne l’aprovi.

Pel que fa als camps de treball del Servei Civil Internacional, són projectes de feina comunitària duts a terme per grups d’entre 5 i 24 voluntaris de diferents nacionalitats durant un període d’entre 1 i 3 setmanes. En tots els casos, sigui quin sigui el país, la llengua vehicular és l’anglès.

Els interessats en realitzar aquests camps després de fer el curs de l’EOI, tot beneficiant-se de la beca del Consell Comarcal, hauran d’omplir el formulari d’inscripció a les convocatòria abans del 28 de maig. El Consell preveu anunciar els resultats pels volts del 8 de juny. Després, els beneficiaris de les beques hauran de realitzar el pagament del curs intensiu de l’EOI per completar els tràmits.

És la primera col·laboració entre el Consell Comarcal del Berguedà i l’Escola Oficial d’Idiomes de Berga. El conseller comarcal d’Ensenyament, Llorenç Altozano, ha explicat que es tracta d’una prova pilot del programa i ha afegit que, de cara al futur, esperen ampliar l’oferta i el ventall d’idiomes. Altozano també ha augurat noves col·laboracions amb l’EOI, no només en els mesos d’estiu sinó durant tot l’any.

Bases de la convocatòria de les beques

X