Jocs fets a mà, barats i per a totes les edats, la idea dels petits emprenedors de CooperXarxa

Jocs fets a mà per a totes les edats i per un mòdic preu (entre 1,50 i 2,50 euros). Aquesta és la idea de la cooperativa escolar berguedana CooperXarxa, formada per alumnes de 5è de l’Escola Xarxa de Berga. L’Aquí Berguedà ha parlat amb el Jan Pascual i la Bàrbara Boixader. Són els representants de la cooperativa i, per tant, han de fer de portaveus del grup en els actes públics. A banda, també hi ha tresorers, dissenyadors, secretaris, encarregats de màrqueting i persones dedicades a la gestió dels correus.

Després d’un procés de pluja d’idees i debat, els integrants de CooperXarxa van decidir que els jocs artesanals eren una bona idea per sortir al mercat. El Jan explica que són “un producte que pot cridar l’atenció a totes les edats” i la Bàrbara afegeix que “hi ha jocs concrets que són per nens i nenes però també n’hi ha que poden interessar als adults“. Mentre ho expliquen, es miren el que tenen sobre la taula. Han portat uns quants exemplars del que oferiran aquest dissabte al Mercat de Cooperatives Escolars, que se celebra a la plaça Cim d’Estela de Berga. Hi ha pals xinesos, el joc del ‘tres en ratlla’ fet amb botons, pilotes per fer malabars i una espècie de puzzle fet amb pals de gelat.

cooperxarxa-productes

Porten molts mesos treballant en la producció. De fet, gairebé tot el curs. Hi dediquen un dia a la setmana però els hagués agradat dedicar-n’hi més. “Fem cooperativa els dimecres i això ha estat un problema: ha estat un any on molts dimecres ha estat dia festiu i això ens ha fet perdre hores que ens haurien anat molt bé”, explica el Jan.

El seu professor és el Pere Fernández. Fa anys que fa de docent i ja ha viscut altres edicions del Mercat de Cooperatives. Valora molt positivament que “el repartiment de rols fa sentir útils a tots els membres de la cooperativa” i, a banda, es posa en valor el treball en equip i la premissa que “l’esforç té recompensa”. També recorda que, anys enrere, representants de les cooperatives de Berga s’havien trobat a l’Ajuntament abans del mercat per intercanviar experiències. Aquest any no s’ha fet: “És una llàstima i trobo que pot ser interessant recuperar-ho per properes edicions perquè fa que els nens es posin a prova i s’ho tinguin més preparat”.

X