L’Ajuntament de Berga sorteja 128 places de balcó i 48 salts de ple entre 274 sol·licitants

Diversos regidors de l’Ajuntament de Berga han realitzat aquest divendres el sorteig públic per designar les persones que seuran al balcó durant les segones meitats de Patums completes (dijous i diumenge), així com també a els que seuran a l’espai en els salts de tarda de Patum infantil (divendres). Es tracta d’una iniciativa que respon a la voluntat d’obrir l’espai a la ciutadania. A banda, també s’ha fet el sorteig per repartir una part dels salts de Plens que la comparsa i l’Ajuntament de Berga han posat a disposició d’aquelles persones que no han saltat mai.

El sorteig en xifres

L’Ajuntament ha sortejat 64 places dobles per accedir al balcó, és a dir, un total de 128. D’aquestes, 100 corresponen al tercer i quart salt de La Patum de dijous i diumenge (25 en cada cas) mentre que les 28 restants pertanyen al tercer i quart salt de La Patum Infantil de divendres a la tarda. Pel que fa als salts de plens, se n’han repartit 48: 24 per dijous i 24 per diumenge.

Pel que fa a la participació, s’han rebut un total de 274 peticions per prendre part en els diferents sortejos durant el període d’inscripció establert entre els dies 7 i 10 de maig. En concret, s’han registrat 218 sol·licituds per accedir al balcó de la casa consistorial. D’aquestes, 197 són peticions per obtenir una plaça durant els salts de nit de dijous i de diumenge, mentre que les 21 restants corresponen als llocs habilitats per veure La Patum Infantil. Tanmateix, s’han registrat 56 instàncies per optar a un salt de Plens de La Patum d’enguany.

Cal destacar l’exclusió de 3 instàncies relacionades amb el sorteig de places del balcó, ja que han estat tramitades per duplicat, fet que incompleix les bases del sorteig. Per tant, el nombre final de sol·licituds vàlides que han participat en els sortejos ha estat de 271.

Desenvolupament dels sortejos

El sorteig s’ha portat a terme aquesta divendres, 11 de maig, a través d’un acte obert al públic que s’ha fet a la sala de plens de l’Ajuntament de Berga, a les 6 de la tarda. L’esdeveniment ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós; la regidora de Patum, Mònica Garcia; el regidor del grup municipal del PDeCAT-CDC, Jordi Travé, i el regidor del grup municipal d’ERC, Jordi Pujals.

L’assignació de les places sortejades s’ha fet mitjançant l’extracció d’un número de quatre xifres comprès entre el primer i l’últim nombre de registre de les instàncies presentades per sol·licitar un lloc al balcó o un salt de Plens. Cal destacar que el número de registre de les instàncies no és correlatiu, ja que durant el termini d’inscripció també s’han presentat sol·licituds amb altres motivacions diferents a les dels sortejos de La Patum. En total s’han fet set extraccions: tres per assignar les places disponibles al balcó durant els salts de dijous, divendres i diumenge i quatre per distribuir els salts de Plens de dijous i diumenge.

Resultats dels sortejos  

Pel que fa als salts de plens, els números extrets han estat el 4.450 (1r salt de dijous), el 4.097 (2n salt de dijous), el 4.109 (1r salt de diumenge) i el 4.960 (2n salt de diumenge). En el cas que algun d’aquest nombres no hagués coincidit amb un número del registre general d’entrada d’una instància sol·licitant un salt de Plens, s’ha tingut en compte el següent número registrat amb aquesta motivació. Així mateix, en el cas que algun dels números premiats hagi correspost amb alguna persona que hagi saltat amb anterioritat, tal i com es va indicar en la normativa del sorteig, ha quedat exclòs. Podeu consultar la llista de números guanyadors aquí.

En referència al balcó de La Patum de dijous i diumenge, els números extrets han estat el 4.969 i el 3.823, respectivament, mentre que el número obtingut del sorteig del balcó de La Patum Infantil ha estat el 4.437. Com en el cas anterior, s’ha tingut en compte els següents números registrats amb aquesta motivació. Podeu consultar el llistat de números premiats aquí.

En els dos casos, la resta de números no premiats han quedat en llista d’espera per suplir les possibles renúncies que es puguin produir de les persones guanyadores.

Comunicació i renúncia de les places obtingudes

En els propers dies, l’Ajuntament de Berga comunicarà el resultat dels sortejos a les persones que hagin resultat guanyadores. Les renúncies per a les places del balcó es podran realitzar fins a les 2 de la tarda del divendres, 25 de maig, mentre que les renúncies pels salts de Plens es podran fer fins a les 2 del migdia del dimarts, 15 de maig. Per fer-ho, caldrà enviar un correu electrònic a l’adreça participacio@ajberga.cat o trucar a l’àrea de Participació Popular al telèfon 93.821 43 33.

Formació obligatòria per a saltadors i acompanyants de Plens

Les persones guanyadores dels salts de Plens i els seus acompanyants tindran la obligació d’assistir a una sessió de formació impartida per la comparsa per poder realitzar el salt amb les mesures de seguretat adequades. La formació es farà el 19 de maig, pels saltadors de dijous, i el 20 de maig, pels de diumenge. La sessió es farà de 5 a 6 de la tarda i el punt de trobada serà a la plaça de Sant Pere. La no assistència a la sessió formativa suposarà la renuncia al salt.

X