Puig-reig es vesteix de Festa Major: sis dies amb la música com a plat estrella i les entitats de protagonistes

La Festa Major de Puig-reig arriba carregada d’al·licients. El municipi acull tota mena d’activitats per a totes les edats aquesta setmana, des de dijous 17 de maig fins a dimarts 22. La música serà el plat estrella i el concert ‘Tossudament Llach’, amb els solistes Manu Guix, Elena Gadel, Roger Padullés i Beth, l’ingredient més saborós. A banda, l’organització aposta un any més per donar protagonisme a les entitats del poble.

Serà la primera vegada que el ‘Tossudament Llach’ surt de l’Auditori de Girona. Reconegut com el premi Enderrock 2017, el concert surt de la seva zona de confort per desplegar-se a un municipi que es consagra a passos gegantins com un bressol musical. A més, els solistes de renom col·laboraran amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i amb un convidat local: la Polifònica de Puig-reig. L’espectacle, que se celebrarà al pavelló d’esports dissabte 19 a les 20h, promet ser inèdit. Les entrades ja són a la venda pel preu de 12 euros a l’Oficina Jove del Berguedà (Berga), Impremta Guinó (Gironella), Llibreria Montse (Puig-reig), Llibreria Colillas (Puig-reig) i Videoclub Chaplin (Navàs). A taquilla, els tiquets valdran 15 euros.

A banda, a nivell musical, el pavelló poliesportiu també acollirà el concert jove, amb els Rúpits, Doctor Prats i PD Nanfu i Salasxic. En aquest cas, serà divendres 18 a les 23:30h al pavelló d’esports i l’entrada anticipada té un preu de 8 euros, mentre que a taquilla en val 10. Els punts de venda de les entrades són l’Oficina Jove del Berguedà, el Bar Xato, el Bar Garbí, el Bar Màgic, Via Véneto i el Videoclub Chaplin.

Encara en clau musical, dijous hi haurà havaneres a l’envelat 2.0, amb el grup ‘Les Anxovetes’ i rom cremat per a tothom a la mitja part; concert d’Autoput i sessió de Mon DJ, dissabte, després del ‘Tossudament Llach’ i d’un concert acústic de Matthew McDaid i Guillem Jódar; concert de Barcelona Gospel Messengers en col·laboració amb l’Escola Municipal de Música de Puig-reig; i, finalment, concert i ball de fi de festa major amb l’Orquestra Selvatana. Amb aquest cartell, no hi ha dubte que la música es consolida com una part més que important de la Festa Major purreigtenca.

Més enllà de la música

Però la música no ho és tot. A tall d’exemple, fora de l’apartat musical, una altra de les grans novetats que prepara aquesta Festa Major 2018 és un pregó trencador. El farà l’activista Rubén Wagensberg, de Casa Nostra, Casa Vostra, però comptarà amb la participació de diversos habitants de Puig-reig. “Serà un pregó insòlit, no s’ha vist mai enlloc”, ha avançat la regidora de Festes, Alba Santamaria. A més, com cada any, després del pregó, els Diables del Clot de l’Infern i la Batukada “Baquetes del Guinardó” protagonitzaran un correfoc pels carrers del poble amb inici i final a la plaça Nova.

Una altra de les grans innovacions de la setmana més atapeïda de l’any -culturalment parlant- a Puig-reig és l’estrena d’un nou espai a l’aire lliure: el parc de davant del pavelló, que es convertirà en una zona de food trucks. Santamaria ha explicat en la presentació de la Festa Major que serà un espai obert des de divendres fins diumenge amb l’objectiu de “donar més alternatives als purreigtencs que vulguin sortir a desconnectar”. Les caravanes s’instal·laran al parc formant una mena de semicercle amb cadires i taules al mig.

Per a la regidora Santamaria, la Festa Major de Puig-reig és singular pel “gran ventall d’espectacles que ofereix”. En aquest sentit, ha explicat que la festa combina activitats gratuïtes amb altres que s’han de pagar, amb la voluntat que tothom pugui trobar el seu espai i que “el preu no sigui un problema” a l’hora de sortir al carrer.

Pots consultar tots els actes de la Festa Major de Puig-reig al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà.

X