La C-16 torna a la normalitat després d’una nit de treballs per retirar les roques de la carretera

La circulació a la C-16 a Guardiola de Berguedà s’ha restablert aquest dimarts matí després d’una nit d’intensos treballs per treure les roques que es van acumular ahir, dilluns, com a conseqüència d’una esllavissada. El Servei Català de Trànsit ha informat de la tornada a la normalitat aquest dimarts a primera hora del matí: ja es pot circular en tots dos sentits de la marxa.

El despreniment de roques es va produir pocs minuts abans de les 5 de la tarda a l’alçada de Malanyeu. D’entrada, els agents van desviar els turismes cap a la carretera de Sant Corneli de Cercs i els camions cap a la Collada de Toses. Hores després, es va donar pas alternatiu a la mateixa C-16 però es va formar cues de fins a 4 quilòmetres, tant de pujada com de baixada. Finalment, es va optar per tornar a tallar la circulació i seguir desviant els cotxes i els camions cap a Sant Corneli i la Collada. Els treballs per restablir la normalitat s’han allargat tota la nit.

La nota positiva de l’incident és que no s’ha de lamentar cap ferit. L’esllavissada no va atrapar cap vehicle. Ara bé, la carretera cap a Sant Corneli va registrar un volum de trànsit insòlit.

X