El Berguedà recupera el servei de renovació del DNI aquest juliol

Els habitants del Berguedà podran renovar el seu Document Nacional d’Identitat (DNI) sense haver-se de desplaçar en oficines de comarques veïnes aquest juliol. El Consell Comarcal del Berguedà ha aconseguit que el proper 6 de juliol un equip mòbil de la Policia Nacional sigui al Pavelló de Suècia durant tot el matí (de 10 a 13 hores) oferint el servei als berguedans.

Es donaran un màxim de 60 cites. Les persones interessades han de tenir cita prèvia i la poden aconseguir demanant-la al Consell Comarcal a través del Whatsapp (618180234) o bé trucant a les oficines (938213553). Una setmana més tard, a partir del 13 de juliol, els DNI renovats es podran recollir a l’Oficina Jove del Berguedà (carrer Pere III, 5, baixos), a Berga.

Està previst que un altre equip torni al setembre al Berguedà però encara no hi ha data concretada ni tampoc s’apunta ningú a llistes d’espera. Fonts del Consell Comarcal han explicat a l’Aquí Berguedà que s’està treballant perquè, amb el temps, es recuperi la freqüència de dies disponibles per a la renovació que hi havia hagut mesos enrere. Sigui com sigui, les persones que vulguin renovar el DNI i no puguin fer-ho el 6 de juliol a Berga, poden fer el tràmit fora del Berguedà, tal com s’ha fet en els darrers mesos. Les cites es poden demanar a www.citapreviadni.es.

El tràmit de renovació del DNI no es pot fer a Berga des del passat octubre a causa de la situació política que vivia el país. Els equips mòbils de la Policia Nacional van rebre ordres de cancel·lar els seus desplaçaments a la capital del Berguedà i, des d’aleshores, els berguedans s’han hagut de moure a comarques veïnes per fer el tràmit.

X