Juli Gendrau, nou director del Servei Català de Trànsit

L’exalcalde de Berga, Juli Gendrau, serà el nou director del Servei Català de Trànsit, segons ha avançat l’agència EFE i ha confirmat SER Catalunya. Des del 2016, era director de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, és a dir, el número 1 dels bombers, i va exercir amb els consellers Jordi Jané i Quim Forn. Ara, continua enquadrat a la conselleria d’Interior, sota les ordres de l’expresident de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch.

Durant el període de vigència de l’article 155 de la Constitució espanyola, es va mantenir al càrrec i, a més, el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, li va encarregar a l’abril la direcció de l’Institut de Seguretat Pública, després de la destitució de l’anterior directora, Annabel Marcos, per haver portat suposadament urnes de l’1-O al seu cotxe particular.

Gendrau substitueix una experta en trànsit

Gendrau substitueix Maria Eugènia Domènech, que va accedir al càrrec el 2015. Ella és advocada especialista en temes de transport, seguretat viària i accidents de trànsit, i va ser presidenta de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit des del 2004.

Gendrau va accedir a l’alcaldia de Berga el 2007, encapçalant la llista de CiU. Va obtenir el 33,79% dels vots i 7 regidors, i va desbancar Ramon Camps (PSC). El 2011, va revalidar el càrrec amb majoria absoluta (39.89%, 9 regidors). El 2015, es va retirar de la política municipal, i el seu successor, Antoni Biarnés, va perdre l’alcaldia en benefici de la CUP.