El jutge condemna Montse Venturós a 6 mesos d’inhabilitació

El jutge ha dictat sentència: inhabilitació de 6 mesos per a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i multa de 3 per no haver despenjar l’estelada del balcó de l’Ajuntament en les dues eleccions de finals del 2015. La sentència no és ferma, ja que l’alcaldessa encara pot recórrer a l’Audiència de Barcelona.

Venturós ha desmentit a través de les xarxes socials que la CUP hagi pres una decisió sobre si continuarà o no exercint com a batllessa: ho consensuaran un cop estudiada la sentència.

La sentència arriba just un mes després que se celebrés el judici a Manresa, el passat 21 de maig. En aquest cas, Venturós s’hi va presentar però “en un to de confrontació”. Segons va explicar després de la sessió, el judici va servir per “denunciar una situació política”: “No veníem a defensar-nos”.

El judici va comptar amb 13 testimonis. Des de la defensa, a banda de Venturós, hi van intervenir l’exalcalde de Berga, Juli Gendrau, els actuals regidors de la CUP que en el moment de negar-se a despenjar l’estelada formaven part del govern (Francesc Ribera, Mònica Garcia i Oriol Camps) i la regidora d’ERC Ermínia Altarriba. La Fiscalia, per la seva banda, va requerir la compareixença en la sessió de cinc agents dels Mossos d’Esquadra com a testimonis de la desobediència de Venturós després de rebre l’avís que havia de retirar la bandera del balcó. També van declarar dos funcionaris del consistori.

X