Els partits independentistes de l’oposició a l’Ajuntament de Berga condemnen la inhabilitació de Venturós

Els grups municipals del PDeCAT-CDC i Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Berga han manifestat el seu suport a l’alcaldessa, Montse Venturós (CUP), pocs minuts després de saber que el jutge l’ha condemnat a sis mesos d’inhabilitació per no despenjar l’estelada del balcó en temps d’eleccions. Les mostres de suport i escalf a Venturós han estat un degoteig constant des que s’ha conegut la notícia, i els partits sobiranistes del consistori berguedà no n’han quedat al marge.

El PDeCAT ha recordat en un comunicat que es tracta del compliment d’un acord plenari del 2012 i ha lamentat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que consideren que és “desproporcionada i fora de lloc”.

A banda, el grup ha assegurat que “facilitarà l’equilibri de forces” a l’Ajuntament, passi el que passi amb l’alcaldessa Venturós: “No farem experiments contra natura i contra la voluntat expressada en les urnes de la gent de Berga, com el que s’ha fet a Badalona”. Actualment, CUP i PDeCAT són els dos grans partits de l’Ajuntament amb 6 regidors per formació. La CUP, però, governa perquè va aconseguir més vots.

Per la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya a Berga ha reiterat el suport “incondicional” a l’alcaldessa de la ciutat. “Manifestem la més absoluta disconformitat amb una sentència absurda que menysté la voluntat del Ple de Berga.

X