El festival de música dels dijous al vespre d’estiu a Berga es mou a la part alta del barri vell

El SonaB, el festival de música d’estiu que l’Ajuntament de Berga va estrenar l’any passat, es trasllada a la part alta del barri vell. “L’any passat no vam anar més amunt de la plaça de Sant Pere i aquest estiu pràcticament no anirem més avall”, ha anunciat la regidora de Cultura i Festes, Mònica Garcia, en roda de premsa.

El festival tornarà a ocupar els vespres de dijous de juliol i el darrer de juny i, a banda del concert inaugural a la plaça del Forn i una actuació a mitjans de juliol a la plaça de Sant Pere, oferirà vespres de música a la plaça de la Pietat i la plaça de Santa Magdalena.

Si l’any passat el SonaB va anar dedicat a la música folk, enguany el festival se centrarà en la veu. Per fer-ho, l’Ajuntament -que hi destina 10.000 euros- manté el mateix format que l’any passat: taller a partir de les 7 de la tarda i concert a partir de 2/4 de 10 (21.30h).

El darrer dijous de juny, el dia 28, el festival s’estrenarà a la plaça del Forn amb un taller de David Sais i un concert de Gemma Humet i Estel Solé. Dijous 5 de juliol la plaça de la Pietat debutarà al SonaB amb un taller de rap i un concert, de Jo Jet i Maria Ribot. El dia 12, la plaça de Sant Pere acollirà un taller de cant flamenc i un concert, de Paula Domínguez.

Els dos últims dijous de mes es dedicaran al cant en grup: el dia 19, Àngela Furquet farà un taller a la plaça Santa Magdalena que seguirà la setmana següent, dijous 26, a la plaça de la Pietat. L’avianesa Maria Coma serà l’encarregada de tancar el vespre a Santa Magdalena amb un concert i la pròpia Àngela Furquet tancarà el festival amb una actuació a la plaça de la Pietat el darrer dijous de juliol.

Públic creixent

L’experiència de l’any passat va ser “un èxit”, segons la regidora Garcia. Era el primer any que s’omplien els dijous d’estiu amb música i el públic a les places de la ciutat va anar a l’alça, a mesura que el programa anava avançant. Per això, i malgrat que la temàtica ha canviat, l’Ajuntament confia que l’evolució creixent es mantingui. Mònica Garcia ha explicat que el festival de folk del 2017 va tenir una rebuda “molt bona” i molts berguedans van demanar noves edicions però el consistori considera que “la gràcia del festival és que els actes -gratuïts i a l’aire lliure- serveixin per descobrir tota mena d’estils de música”.

Per tal de complementar les activitats del festival, l’Ajuntament intentarà que hi hagi servei de bar a les places on es facin tallers i concerts. En el cas de la plaça del Forn i la plaça de Sant Pere, els establiments de la zona assumiran aquesta tasca. A Santa Magdalena i la Pietat, la regidora Garcia ha explicat que demanarà ajuda a les associacions de veïns perquè també participin en el festival.

X