Joan Boixader i Rosanna Camprubí, tercers al campionat d’Espanya de balls llatins

Nou podi en un 2018 per emmarcar. Els balladors berguedans Joan Boixader i Rosanna Camprubí han aconseguit el tercer lloc al campionat d’Espanya de balls llatins disputat a Ourense (Galícia) aquest cap de setmana de revetlla, 23 i 24 de juny. Els berguedans van fer una ronda final molt regular, movent-se sempre entre la tercera i la quarta posició en les cinc modalitats de llatins que el jurat valorava (samba, cha cha cha, rumba, paso doble i jive).

Boixader i Camprubí participaven en la categoria Sènior II dels campionats estatals. La parella guanyadora va ser la formada per Francisco Javier Otamendi i Lourdes Domínguez, d’Eva Nieto Dansa. La segona posició va ser per a Jordi Mayral i Eva Aguilera, d’Akiria. I, finalment, la tercera va recaure en els berguedans, del Team Swing i el CEEC. La parella catalana va tenir un frec a frec molt dur amb Jordi Teres i Susana Junquero, que finalment es van haver de conformar amb el quart lloc.

La categoria Sènior II del campionat d’Espanya de balls llatins va comptar amb una trentena de parelles participants. D’aquestes, 24 van passar a la segona ronda; 12, a la tercera; i 6, a la final. Els campionats d’Ourense, però, van tenir múltiples categories i durant tot el cap de setmana uns 2.000 balladors van passar per les pistes de ball de la ciutat gallega.