Política

Mercè Conesa s’acomiada de la presidència de la Diputació per assumir la direcció del Port de Barcelona

Mercè Conesa s’acomiada de la presidència de la Diputació per assumir la direcció del Port de Barcelona

Mercè Conesa ha oficialitzat aquest dilluns la seva renúncia com a presidenta de la Diputació de Barcelona en ple extraordinari. Ho ha fet “convençuda de la fortalesa del món local i del paper decisiu de la Diputació de Barcelona”, assegurant que, a l’hora de fer balanç, “és inevitable recordar els embats de la crisi econòmica”. Conesa, que renuncia a la presidència de la Diputació setmanes després de renunciar també a l’alcaldia de Sant Cugat del Vallès, assumirà la direcció del Port de Barcelona a partir d’aquest juliol en substitució de Sixte Cambra.

Durant la seva intervenció, Mercè Conesa ha afirmat que “ha estat un gran honor presidir aquesta institució“, ja que ha pogut “treballar amb món local, conjuntament amb el món local». A més, s’ha mostrat convençuda que «allò que ara fa poc més d’un segle anhelava la Mancomunitat és ja un present”. I ha encoratjat el seu successor o successora a “no defallir en la consecució del futur per un país modern, pròsper i ple d’oportunitats”.

Conesa també ha tingut paraules pels represaliats polítics. La fins ara presidenta de la Diputació ha assegurat que “cal treballar per viure en una Catalunya plena en els fonaments de la democràcia” i “sense exiliats, presos polítics ni alcaldes i alcaldesses imputats per qüestions ideològiques”.

La presidenta de la Diputació ha acabat el ple reivindicant tres idees. La primera és la necessitat de fer política des del cor, ja que “si prenem les decisions tenint en compte els efectes sobre les persones, segur que seran decisions més justes”. En segon lloc ha destacat la necessitat de continuar apoderant les dones, on ha recordat que creu “en un futur on la dona sigui present als llocs de presa de decisió, a tots, als més importants”. Finalment, ha demanat que el plenari de la Diputació mantingui les formes, ja que “es pot dir tot des del respecte i l’educació, perquè el ple representa, també, el que està passant a la societat”.

Els portaveus dels set grups polítics que formen el plenari de la Diputació han lloat la tasca impulsada per Mercè Conesa al llarg d’aquests tres anys de presidència. Un mandat marcat per ser la primera presidenta que ha ostentat el càrrec. El relleu de Conesa a la presidència de la Diputació serà l’alcalde d’Igualada, Marc Castells.

Diputació de Barcelona Mercè Conesa

Estic amb tu

Comentaris