Montse Venturós, disposada a no recórrer la sentència que l’inhabilita

L’alcaldessa de Berga està disposada a no recórrer la sentència que l’inhabilita per 6 mesos. Montse Venturós ha dit aquesta tarda que té pràcticament decidit no presentar recurs amb l’objectiu d'”invalidar la via judicial i avançar cap a la República”. La batllessa considera que no ha de defensar-se de l’Estat, sinó “confrontar políticament unes idees”. Per això, creu que la solució és no allargar el procés judicial i començar a treballar en “mecanismes que reverteixin la situació”.

Segons ha explicat, la Plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga -formada per entitats i grups de la ciutat- i els partits polítics de l’Ajuntament estan estudiant la manera d’esquivar la inhabilitació. “Sabem que continuar signant com a alcaldessa de manera efectiva no serà possible perquè posaríem en risc la Corporació i els companys que hi treballen, però també sabem que hi ha maneres de revertir-ho”, ha dit.

De moment, Venturós no ha donat més detalls de quin pot ser el pla d’acció però tot apunta a la desobediència. Ahir, l’alcaldessa plantejava dos escenaris: recórrer i allargar el procés, o no recórrer i desobeir. Avui, el primer escenari sembla descartat.

Sigui com sigui, la dirigent berguedana també ha confirmat que encara no ha rebut la comunicació formal de la resolució del jutge, de manera que els 10 dies que té per presentar recurs encara no han començat a comptar. Si aquests 10 dies passen i l’alcaldessa no presenta recurs, hi haurà una sentència ferma i començarà el període d’inhabilitació. A partir d’aquí, la incògnita és saber com actuarà Venturós per esquivar-la.

Unes 400 persones es concentren a Berga

Venturós ha comunicat les seves intencions minuts després de la concentració que ha condemnat la seva inhabilitació. En aquesta ocasió, la plaça de Sant Pere ha aplegat prop de 400 persones en un acte curt on diversos representants de la Plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga han llegit un manifest on carregaven contra la decisió del jutge d’inhabilitar la batllessa. L’acte, presenciat per Venturós des dels peus de l’Ajuntament, ha conclòs amb un emotiu Cant dels Segadors.

concentracio-venturos-inhabilitacio-1

concentracio-venturos-inhabilitacio

X