El Pedraforca, emblema de la samarreta de l’ANC per a la Diada de l’11 de Setembre a la Diagonal de Barcelona

“Directes al cim”. Aquest és el lema que fa possible que enguany la samarreta de la Diada tingui el Pedraforca com l’element principal. L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han presentat aquest matí la mobilització que preparen per al proper 11 de Setembre a Barcelona i que espera reunir milions de catalans. A banda, s’ha presentat l’esperada samarreta que portaran bona part dels manifestants. És de color corall (el de les brides que van tancar les urnes de l’1-O), agafa la imatge del Pedraforca i inclou dos lemes: “Fem la República Catalana” i “Directes al cim”.

La manifestació de la Diada d’aquest any es proposa omplir l’avinguda Diagonal de Barcelona. El recorregut serà des de Palau Reial fins a Glòries, tot i que l’organització no descarta petits canvis a mesura que s’acosti la data. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, també ha explicat en la presentació de la mobilització que s’ha descartat fer-la a les presons on hi ha els presos polítics, ja que en aquests indrets les concentracions seran “continuades”.

No és la primera vegada que el Berguedà agafa un paper important en la Diada de l’11 de Setembre. L’any 2016, Berga ja va ser un dels cinc epicentres que l’Assemblea Nacional Catalana va posar en el focus del món. La capital berguedana va esdevenir per un dia la capital de la cultura i va acollir més de 60.000 catalans en una mobilització inèdita i històrica al passeig de la Pau. Mai abans tantes persones s’havien concentrat a la ciutat. L’any passat la concentració va tornar a quedar centralitzada a Barcelona i enguany també tornarà a ser a la ciutat comtal. Això sí: el Berguedà serà present en la samarreta dels manifestants.

https://twitter.com/assemblea/status/1015164044410605568