Més de 60.000 persones fan bategar la Catalunya central al passeig de la Pau de Berga

Èxit rotund. La mobilització de la Diada a Berga ha anat sobre rodes. Els més de 60.000 catalans que s’han aplegat al passeig de la Pau han aixecat els seus punts rodons just després del batec de Lleida i el manifest llegit per l’atleta Núria Picas a l’escenari de la plaça de la Creu.

Poc abans d’arribar a les cinc de la tarda, Màrius Serra, el presentador de l’acte central a Berga, ha donat les primeres indicacions a tots els manifestants del passeig de la Pau. Després d’una sèrie d’assajos i connexions amb la resta de punts (Lleida, Salt, Tarragona i Barcelona), les tres pantalles que hi havia repartides pel passeig han mostrat les imatges de Lleida i l’acte ha començat. Eren les 17.14, tal com estava previst.

La presentació de Txe Arana, el manifest de Maria Barbal i el batec dels lleidetans han servit per augmentar les ganes dels catalans de l’interior de fer-la grossa. Ha arribat el moment i Txe Arana ha donat pas a Màrius Serra i el passeig de la Pau ha esclatat amb crits d’independència.

Els decibels han augmentat encara més quan Serra ha presentat Núria Picas. L’atleta berguedana ha llegit un manifest contundent i encoratjador. Acabat el discurs, Berga era una olla a pressió. Aplaudiments, alguna llàgrima d’emoció i molts crits. Mai abans la paraula “independència” havia ressonat tant i tan fort a la capital del Berguedà.

La primera part de l’acte a Berga ha acabat amb l’esperat batec, al ritme de la mateixa cançó que ha protagonitzat els de les altres quatre localitzacions. En aquest moment, els punts rodons han tenyit de groc el passeig de la Pau. La imatge ha estat històrica: estelades, senyeres, gegants, punts rodons i moltíssimes entitats culturals d’arreu del territori repartides per un passeig més que entregat.

L’acte central ha seguit a Salt, Tarragona i Barcelona -per aquest ordre-, el batec comú i els parlaments des de Barcelona dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Ómnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presenciats pels manifestats a Berga a través de les pantalles. Per culminar la Diada, el cant dels Segadors ha ressonat per les cinc seus en un moment apoteòsic en què els catalans del passeig de la Pau han alçat els punys i algun punt rodó.

FOTO. El passeig de la Pau, ple a vessar en la mobilització més gran de la història de Berga / AUTOR: Marc Canturri

X