Europa es torna a fixar en el model energètic d’Avià i convida el municipi a un debat al Comitè de les Regions

El model energètic d’Avià segueix cridant l’atenció a Europa. El Comitè Europeu de les Regions (CDR) ha convidat el municipi avianès a una trobada amb institucions locals a Brussel·les on discutiran sobre els models energètics locals i el paper de les comunitats locals en la transició energètica a Europa. Serà el proper dimarts, 10 de juliol, a l’edifici del Comitè de les Regions, de 2/4 d’11 del matí fins la 1 del migdia.

L’objectiu de la trobada és tenir el màxim de punts de vista sobre els temes esmentats i el Consell de les Regions considera que l’opinió d’Avià “contribuirà enormement a assolir l’objectiu”. Entre d’altres aspectes, el debat posarà sobre la taula temes com els riscos i oportunitats que es troben les autoritats locals en termes legislatius i econòmics, la relació de l’ajuntament amb els consumidors o la resolució de conflictes locals que tenen a veure amb l’energia.

No és la primera vegada que Avià desperta l’admiració d’Europa per la seva eficiència energètica. Sense anar més lluny, a principis de juny, el municipi avianès va ser convidat a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (EUSEW), celebrada a Brussel·les. Allà, el regidor de Sostenibilitat, Josep Subirana, va explicar el model d’estalvi energètic que des de fa anys segueix Avià i les diferents accions pioneres al país que haurien de servir d’exemple a molts pobles de Catalunya, Espanya i Europa.

X