Bagà, Cultura

La segona torre de 7 de la temporada acosta els Castellers de Berga al concurs de Tarragona

La segona torre de 7 de la temporada acosta els Castellers de Berga al concurs de Tarragona
Moment final de la torre de 7 a Bagà. JOSEP PONTIROCA

La segona torre de 7 de la temporada cau a Bagà. Els Castellers de Berga s’han apropat aquest cap de setmana al Concurs de Castells de la Tarraco Arena Plaça de Tarragona amb una gran actuació a l’Alt Berguedà. Han descarregat la torre, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb agulla a la plaça Porxada, en el marc de la Setmana Medieval de Bagà. També hi eren els Margeners de Guissona i els Castellers de Castelldefels, que van descarregar construccions de 6 pisos.

La colla berguedana, però, fa un pas important per ser a Tarragona el proper 6 d’octubre. Cada dos anys se celebra el conegut Concurs de Castells. Les 12 colles amb millors puntuacions entre el 31 d’agost del 2017 i el 31 d’agost del 2018 es classifiquen per la gran jornada de diumenge 7 d’octubre. Les 18 següents, per a la jornada de dissabte 6 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça.

Ara mateix els Castellers de Berga estan a les portes d’entrar a la jornada del dissabte. Si no ho fan, participaran en la sessió del concurs a Torredembarra el 30 de setembre. Per sumar més punts i entrar a la Tarraco Arena Plaça, els de la camisa blava tenen la diada del 6è aniversari, el 14 de juliol, a Berga. Passada aquesta diada, la colla descansarà fins al setembre però no serà fins el 31 d’agost que se sabrà quines colles es desplaçaran a Tarragona i quines a Torredembarra.

Dinar de 150 persones al poble més petit de Catalunya

La jornada castellera a Bagà es va tancar amb un dinar popular, guerra d’aigua i sessió de punxadiscos amb PD Nanfu & Salasxic al poble veí, el més petit de Catalunya: Gisclareny. Hi van participar unes 150 persones. Tota una fita en un poble on oficialment hi ha 27 persones censades.

Estic amb tu

 

Bagà Castellers de Berga Concurs de Castells Plaça Porxada torre de 7

Comentaris