El Berguedà busca voluntaris que ajudin i guiïn persones en risc d’exclusió social

El Consell Comarcal del Berguedà busca voluntaris per oferir un nou servei social a la població. Volen crear una borsa de persones disposades a acompanyar i guiar, de manera desinteressada, col·lectius vulnerables i, així, ajudar-los a sortir de la delicada situació. La campanya, batejada amb el nom de ‘Som veïns’, farà parelles entre els que necessiten ajuda i els que l’ofereixen amb l’objectiu d’involucrar el ciutadà en la inclusió, segons el conseller comarcal d’Atenció a les Persones, Josep Lara.

La iniciativa no busca un perfil concret de voluntaris, sinó “persones amb empatia, algun tipus d’experiència en guiatge i temps lliure per destinar a fer de mentors”. Pel que fa als beneficiaris d’aquest servei, també hi ha tota mena de col·lectius en risc d’exclusió social, des de persones demandants d’asil fins a joves amb càrregues familiars o berguedans que viuen aïllats i tenen problemes per accedir als serveis.

Sigui com sigui, tant el conseller Lara com els serveis tècnics del Consell han assegurat que la relació entre les parelles ha de ser bidireccional i que es busca la cooperació perquè les dues parts en surtin beneficiades. Els interessats en sumar-se al projecte poden adreçar-se al Consell, ja sigui trucant al telèfon de la casa 93.821.35.53 o bé enviant un correu electrònic a ccbergueda@ccbergueda.cat.

El projecte ‘Som veïns’ forma part de la iniciativa ‘Vivències’, un programa de serveis socials que es divideix en tres eixos: l’assessorament i guiatge, la formació per a col·lectius vulnerables i el reforç de serveis socials en primeres necessitats. Per executar totes aquestes accions, el Consell Comarcal destina 30.000 euros anuals, que surten de fons propis i de la borsa de diners que els ajuntaments berguedans destinen al desenvolupament de projectes d’abast comarcal.

X