Esquerra tria Ramon Camps com a alcaldable per Berga per a les eleccions municipals del 2019

Ramon Camps serà el cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a Berga a les eleccions municipals del maig del 2019. El partit ho ha decidit en assemblea aquest divendres. Camps i l’actual portaveu del grup i cap de llista en les municipals del 2019, Ermínia Altarriba, eren els dos noms amb suports per encapçalar la candidatura per governar a la ciutat a partir de l’any vinent. Finalment, i després d’una votació renyida, Camps -de 40 anys– ha guanyat el duel i liderarà el projecte.

Un 65% de la militància va participar en les primàries internes i va exercir el seu dret a vot. Camps va obtenir un 45,5% dels suports; Altarriba, un 36,5%; mentre que el percentatge restant, un 18%, van ser vots en blanc. Les dues candidatures van presentar-se a la cursa per ser alcaldable avalades per, com a mínim, un 20% de la militància. L’executiva local, per la seva banda, no va proposar cap dels dos candidats.

El següent pas és confeccionar la llista. Ho farà la comissió electoral local, formada pel cap de llista, Ramon Camps; el president local, Aleix Camprubí; i tres militants més, Oriol Ortega, Marc Pons i Marc Olònia (aquest últim proposat pel Jovent Republicà de Berga). L’òrgan elaborarà una primera proposta i la presentarà a la militància perquè la ratifiqui. La llista definitiva haurà de ser paritària i haurà de comptar amb la presència del Jovent Republicà i d’independents, segons explica el partit en un comunicat.

erc-assemblea-berga

El candidat

Nascut a Berga l’any 1977, Ramon Camps és professor de secundària, casat i pare de tres fills. Va anar a l’escola de Sant Joan i a l’institut Guillem de Berguedà, i va estudiar Física a la Universitat Autònoma de Barcelona i Administració i Direcció d’Empreses a la UOC. No és la seva primera experiència en una llista electoral per Berga: ja va formar part de la candidatura del PSC per a les municipals del 2011 i també era a la llista d’Esquerra Republicana en els darrers comicis. Fa més de tres anys que és a l’executiva local d’ERC i actualment ocupa el càrrec de secretari d’organització.

Després de les votacions, l’alcaldable va reconèixer estar “content d’haver pogut fer unes primàries amb certa tranquil·litat“. De cara al futur, Camps confia que el fet d’haver estat el primer partit en fer públic el seu candidat els serveixi per “arribar més preparats que ningú a les eleccions del 2019″. Segons diu, ara toca “treballar el projecte i el programa i fer una llista representativa de la ciutat i les seves necessitats”.

ramon-camps-erc

Passat socialista

Camps és cosí de l’actual regidor de la CUP a l’Ajuntament de Berga Oriol Camps i és fill de l’exalcalde de la ciutat Ramon Camps. El pare va ser batlle entre el 2003 i el 2007 pel Partit Socialista (PSC). Ramon Camps fill, en canvi, es va presentar a les eleccions municipals del 2011 com a segon de la llista del PSC liderada per Encarna Sànchez, número 2 del pare l’any 2003, que finalment acabaria renunciant a la seva acte de regidora en considerar-se “responsable” dels mals resultats del partit en aquells comicis.

Davant la negativa de Sànchez, Ermínia Altarriba va agafar el rol de portaveu del PSC, mentre que Camps va ser un altre dels regidors socialistes, juntament amb Jordi Parera i David Sànchez. Però al 2013 tots quatre regidors van abandonar el partit per discrepàncies amb les directrius de la formació en tot l’afer de les retallades i el dret a decidir de Catalunya. Pels darrers mesos de legislatura, van crear la marca Impuls pel Berguedà, amb la qual es volien presentar a les eleccions següents. Finalment van optar per sumar-se a la candidatura d’ERC, i això va provocar el pas enrere d’Enric Barrios, entre d’altres.

En les passades eleccions, l’any 2015, Ermínia Altarriba va acabar sent escollida com a cap de llista d’ERC i, per tant, alcaldable. Camps va ocupar el setè lloc de la llista i, per tant, els tres regidors que va aconseguir el partit republicà a les urnes el van deixar lluny de les cadires del Ple. Tot i no formar part de l’Ajuntament, Camps ha seguit vinculat al partit i, ara, la formació considera que ha arribat la seva hora.

X