Carles Puigdemont intervindrà durant l’Aplec del Pi de les Tres Branques

Carles Puigdemont serà a l’Aplec del Pi de les Tres Branques d’aquest proper diumenge, 15 de juliol. No podrà ser-hi físicament, però sí a través d’una vídeo-conferència dirigida a tots els assistents, just després de l’acte patriòtic als peus del Pi Vell i de l’excepcional estesa d’un llaç gegant al Pla de Campllong. A banda del parlament de Puigdemont, n’hi haurà dos més: un, de Maria Plana, de “Som catalans”; i l’altre, de Marcel Mauri, d’Òmnium Cultural.

L’alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, ha explicat a l’Aquí Berguedà que s’han suprimit els parlaments de representants de les diferents parts dels Països Catalans per “agilitzar l’acte” i “evitar que es faci pesat per a alguns assistents”. Amb aquest canvi, els actes quedaran “ben endreçats” i no hi haurà perill que les iniciatives programades al llarg del matí al Pla de Campllong s’endarrereixin o se solapin.

L’Ajuntament de Castellar del Riu s’ha encarregat de posar totes les eines perquè l’Aplec es pugui celebrar, però un any més han estat les entitats les encarregades d’organitzar els actes del programa. Com cada any, hi haurà bus gratuït des de Berga, amb sortida a les 9 del matí a l’estació del passeig de la Pau. A les 8, començarà l’esmorzar al Pi; i a les 10, la cercavila, amb els Gegants i els Trabucaires de Castellar del Riu i els grallers dels Castellers de Berga. Més endavant, hi haurà l’acte patriòtic i els parlaments al Pi Vell i els actes de l’Esquerra Independentista al Pi Jove. Tot plegat, acabarà amb el dinar de germanor al centre cívic.

Més seguretat al Pi

L’alcalde de Castellar del Riu ha celebrat que, en els darrers anys, no s’han produït nous atacs vandàlics, ja que les mesures de seguretat funcionen i cada vegada hi ha “més vida” durant l’any als paratges del voltant del Pi Vell. Malgrat tot, Solé ha recordat que el reclam per instal·lar càmeres de vídeo-vigilància a la zona segueix en peu: “És un emblema de país i cal que sigui l’administració catalana qui tiri endavant amb les despeses. És un tema que s’està treballant políticament i esperem aconseguir-ho”.

Pots consultar tots els actes i els horaris de l’Aplec del Pi de les Tres Branques al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà.

cuixart-sanchez

L’any passat Jordi Cuixart i Jordi Sànchez van assistir a l’Aplec al Pi de les Tres Branques. MARC CANTURRI