Els Castellers de Berga fan els deures i se’n van de vacances amb un peu al Concurs de Castells de Tarragona

Aniversari brillant dels Castellers de Berga. La colla berguedana necessitava fer una de les millors diades de la temporada per enfilar el camí cap al Concurs de Castells Tarragona, i ho ha fet. Els de la camisa blava han descarregat la tercera torre de 7 de la temporada, un 5 de 7 i un 7 de 7 i posen un peu a la Tarraco Arena Plaça. Han han fet en una nova diada a la plaça de Sant Pere, en motiu del sisè aniversari casteller al Berguedà. A banda dels amfitrions, els Sagals d’Osona i els Castellers de Sabadell -padrins dels de Berga- també han participat en la jornada.

El cap de colla, Xisco Bonet, ho explicava aquesta setmana a l’Aquí Berguedà: hi havia dues opcions, una d’optimista i una altra de més conservadora, i l’elecció d’una de les dues dependria del nombre de camises i del desenllaç de la torre de 7. Al final, els astres s’han alineat, tot ha sortit tal com preveien i els Castellers de Berga s’han decantat per l’opció optimista: un sòlid 5 de 7 en primera ronda, una treballada torre de 7 en segona i un imponent 7 de 7 per tancar l’actuació. O el que és el mateix, un feix de punts pel concurs de Tarragona.

Per la seva banda, els Castellers de Sabadell han completat una bona actuació al municipi on fa sis anys van fer de padrins del bateig de la colla local. Aquest dissabte hi han descarregat un 4 de 8, un 7 de 7 i un 5 de 7. Als Sagals d’Osona tampoc els ha anat gens malament: han descarregat un 3 de 7 amb agulla, un 4 de 7 i un 3 de 7.

Després de la diada, Bonet ha destacat que finalment hi ha hagut més d’un centenar de camises blaves a la plaça de Sant Pere i això ha facilitat l’èxit. A més, el fet de poder descarregar la torre de 7 ha aplanat molt el camí: “Una caiguda ens hauria condicionat tota l’actuació, però ho portàvem tot molt ben treballat”. El cap de colla també ha posat de relleu que, amb aquest dolç aniversari, els castellers tanquen “un dels millors inicis de temporada de la seva història, si no és el millor”. Malgrat tot, ara toca descansar, estar pendents dels punts que facin les altres colles i veure si, finalment, s’obté el bitllet per Tarragona. De cara a final d’any, Bonet confia poder treballar el carro gros (4 de 8) i donar oportunitats a nous castellers.

Moment pels presos

Cada dia, a les 7 de la tarda, i des de fa 9 mesos, l’Assemblea Nacional Catalana a Berga fa sonar el Cant dels ocells a la plaça de Sant Pere per recordar l’existència de presos polítics. Avui, a la plaça hi havia castells, però això no ha impedit que l’acte pels presos se celebrés. Això sí: ha estat a 1/4 de 8 en comptes de les 7. Just acabada la primera ronda de castells i instants abans que la colla local descarregués la torre de 7, l’actuació s’ha aturat uns minuts i els castellers han traslladat el focus de l’activitat a l’escenari de la plaça, on un músic ha interpretat el tema de Pau Casals amb guitarra. Tot plegat ha acabat amb càntics i aplaudiments.

cdberga-aniversari-presos